23948sdkhjf

Fortsat intet gennembrud for Alzheimermedicin

Det har vist sig overraskende svært at finde en medicinsk behandling, der påvirker sygdomsprocessen.
Heller ikke 2016 bragte det afgørende gennembrud i jagten på en effektiv medicinsk behandling af Alzheimers sygdom. Det skriver Nationalt Videnscenter for Demens på sin hjemmeside .

De nuværende lægemidler udgør symptombehandlinger med en stabiliserende, om end midlertidig virkning på det kognitive funktionsniveau, den praktiske funktionsevne i hverdagen og patientens generelle tilstand. Trods ihærdig og bekostelig indsats fra medicinalindustrien har det vist sig overraskende svært at finde en medicinsk behandling, der rent faktisk påvirker sygdomsprocessen. De nuværende lægemidler blev udviklet i 1990’erne. Siden 2001 er der ikke godkendt nye lægemidler mod Alzheimer.

I forsøget på at finde en mere virkningsfuld medicinsk behandling mod sygdommen har forskerne bevæget sig ud ad flere spor, hvoraf de væsentligste for tiden er immunterapi mod beta-amyloid og tau, beta-sekretasehæmmere, midler, der sigter mod at opløse tau-ophobninger, og serotoninreceptor-antagonister, skriver Nationalt Videnscenter for Demens.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079