23948sdkhjf

Årskursus sætter fokus på kerneopgaven

Landsforeningen for ansatte i SUndhedsfremmende FOrebyggende hjemmebesøg - SUFO - inviterer til årskursus til marts.
SOFU Årskursus 2017 sætter fokus på kerneopgaven som forebyggende medarbejder og på, hvordan kerneopgaven løftes og løses i kommunerne.

Årskurset er den årlige faglige vitaminindsprøjtning til medarbejdere, der foretager forebyggende hjemmebesøg hos ældre. Formålet er at understøtte og udvikle ansatte i de forebyggende hjemmebesøg gennem faglige oplæg, drøftelser og erfaringsudveksling/netværk.

Når årskurset løber af stablen til marts vil der også være fokus på de dilemmaer som lovændringen fra 1. januar 2016 har skabt i forhold til opsporing, samarbejde, ressourcer, og prioriteringer og indhøstede erfaringer, lyder det fra SUFO. Flere har udtrykt et behov for at drøfte nødvendige prioriteringer, fortæller landsforeningen. Årskurset sætter blandt andet spot på faglige udfordringer som f.eks. tværfagligt samarbejde, etiske dilemmaer, opsporing og prioriteringer af målgrupper blandt sårbare borgere. Der er også spot på de kompetencer, forebyggende medarbejdere oplever behov for f.eks. personligt lederskab og samarbejdsaftaler med øvrige faggrupper.

Årskurset er opdelt i hovedforedrag og seminarer. Blandt hovedoplægsholderne er almen mediciner Mikkel Vass, geriater Carsten Hendriksen, forfatter og sundhedsinnovator Peter Thybo, diakon og supervisor Conni Hjelm, ledelsesrådgivere Michael Stig Ørbech og Rosa Alba Broberg, samt centerchef for sundhed og omsorg Margrethe Kusk Petersen.
I seminarerne kan man vælge blandt temaer som robuste ældre og beskyttende faktorer for robusthed i alderdommen? Livgivende samtaler og relationer i de forebyggende hjemmebesøg, samtaler med ældre i sorg, tværprofessionelt samarbejde i teori og praksis - i forhold til opsporing, men også i hverdagen. Seminarerne har et fagligt oplæg efterfulgt af en fælles faglig drøftelse og erfaringsudveksling under ledelse af et bestyrelsesmedlem fra SUFO. Alt sammen med det formål, at man i fællesskab bliver klogere på og udbygger den faglige forståelse og viden.

SUFO Årskusus 2017 finder sted den 5. - 6- marts på Hotel Nyborg Strand.

Målgruppen for Årskurset er ansatte i SUndhedsfremmende FOrebyggende hjemmebesøg, deres ledere, ældrechefer samt øvrige forebyggende medarbejdere på ældreområdet.

Der er tilmeldingsfrist den 20. februar.
Læs mere om: SUFO
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141