23948sdkhjf

Teaterforestilling skal gøre aarhusianere klogere på demens

Forestillingen CTRL+ALT+DEMENS skal være med til at skabe oplysning - og en mere demensvenlig by.
I samarbejde med Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune har teatergruppen Teater Fluks lavet en 30 minutters forestilling til aarhusianerne om demens.

- Vi vil gøre Aarhus til en by, der skaber endnu bedre rum og tid til mennesker med demens. Derfor kan kunstnere med deres virkemidler skabe endnu mere opmærksomhed hos flere aarhusianere, og hvad er mere naturligt end netop i et kulturhovedstadsår. Jeg håber, at borgerne både får en stor oplevelse og et indtryk af, hvorfor vi skal skabe en mere rummelig by over for mennesker med demens, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Teater Fluks byder kunder i Bruuns Galleri direkte inden for i forestillingen. Det er de to scenekunstnere Sara Fink Søndergård og Rasmus Malling Lykke Skov, som vil føre publikum igennem forestillingen, og det foregår i grupper på op til 5 personer.

- Det har været afgørende for os at få frie hænder til at skabe den kunstneriske oplevelse. Selvom vi ikke kan vide, hvordan demens opleves hos de mennesker der rammes, så er der mange formodninger. Billedsproget omkring demens er stærkt og fordommene endnu stærkere. I vores forestilling går vi et lag dybere end den traditionelle oplysningskampagne og tilbyder en kunstnerisk oplevelse af det dybe slør og tabet af sindet, siger Rasmus Malling Lykke Skov, Teater Fluks.

Forestillingen CTRL+ALT+DEMENS spiller i Bruuns Galleri 2.-4 februar og 8.-10 februar.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097