23948sdkhjf

DI vinder pris for god dialog om ældrepleje

Under IKA's Årskonference 2017, der afholdes netop nu, er årets Dialogpris 2017 givet til Dansk Industri.
Deltagerne på IKA's Årskonference, der afholdes idag og imorgen, har her til morgen hædret Dansk Industri og tildelt organisationen Diaglogprisen.

Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

I begrundelsen for at give DI prisen hedder det blandt andet:
"Indsatsen har båret præg af respekt for de forskellige synspunkter, høj grad af videndeling samt ikke mindst forslag til konkrete løsninger. Resultatet er, at den konstruktive dialog har kunnet fortsætte trods det, at konkurserne har skabt utryghed for borgere og plejepersonale og ikke mindst store konsekvenser for de mange private leverandører, som har måtte lukke deres virksomhed."

- Vi er i Dansk Industri meget glade for dialogprisen. Dialog betyder ikke, at der er enighed om alt, men prisen understreger, at en god og åben dialog mellem offentlige indkøbere og private leverandører er den eneste konstruktive vej videre, siger direktør i DI Tine Roed.

Private leverandører af pleje og omsorg leverer hver dag ydelser af høj kvalitet i landets kommuner. Derfor vælger borgerne i stigende grad også en privat leverandør, når de af kommunerne bliver visiteret til personlig pleje eller praktisk hjælp i hjemmeplejen. Det seneste år har hjemmeplejen dog også været præget af en række konkurser, der er en utryg oplevelse for alle parter - ikke mindst de berørte borgere.

- Vi er godt på vej, men alle udfordringer er ikke løst. Der skal naturligvis stilles de nødvendige krav til leverandørerne, og så skal vi i fællesskab med de enkelte kommuner skabe et godt samarbejde, hvor kommuner og private virksomheder i fællesskab sikrer borgerne den bedste kvalitet og tryghed i ældreplejen. Netop det arbejde er vi i DI Service og kommunerne i fuld gang med nu, siger Tine Roed.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079