23948sdkhjf

FOA afslutter strejke mod nedlagt DK-pleje Aps

Det sker alene fordi aktiviteten i den private plejevirksomhed er stoppet.
FOAs strejke mod det skandaleramte plejefirma DK-Pleje Aps slutter i dag den 1. februar, da virksomheden ikke længere er aktiv. Det oplyser FOA i en pressemeddelelse her til morgen.

Blokaden startede i september, da FOA fandt, at både arbejdsforhold og virksomhedens forretningsmodel ikke stod mål med gængse krav.
Ifølge FOA var der tale om borgere efterladt i egen afføring, en sygeplejerske uden autorisation og dybt kritisable arbejdsforhold for ansatte.

- Vi indledte konflikten, fordi virksomheden nægtede sine ansatte anstændig løn og arbejdsforhold. Hver gang, vi troede, vi havde hørt det hele, dukkede nye skandaløse historier frem af de beskidte gemmer, siger Dennis Kristensen.

- Når vi nu afslutter strejken, er det, fordi vi ikke kan se aktivitet i virksomheden. Hvis det mod forventning skulle komme igen, så vil konflikten stadig være i effekt, da vi opretholder den mod virksomhedens CVR-nummer.

FOA oplyser, at DK-Pleje, der havde kunder blandt kommunerne i Storkøbenhavn, er blevet 'smidt ud' af Brøndby og Lyngby-Taarbæk kommuner. To andre kommuner valgte at sende opgaverne, som virksomheden varetog, i udbud, mens DK-Pleje Aps selv trak sig fra Gentofte Kommune. Det skete efter, at kommunen gav virksomheden en bøde 675.000 kroner i form af dagbøder for ikke at levere dokumentation for lønforholdene.

Et forsøg på at indgå en aftale med en anden fagforening end FOA blev underkendt af Gentofte Kommune, fordi forholdene i aftalen ikke var som krævet.

- Hvis vi kan lære noget af den her sag, så er det, at kommunerne skal passe meget på med, hvem de overlader pleje af svage og ældre. Hvis de nu talte sammen, kunne de undgå mange af de her useriøse plejevirksomheder, siger Dennis Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094