23948sdkhjf

Kulturen går tæt på demens i Aarhus

Forestillingen 'CTRL+ALT+DEMENS' spiller - med rammer i Bruuns Galleri - gratis fra imorgen torsdag den 2. februar. Det sker for at øge opmærksomheden på sygdommen.
Aarhus sætter nu også kulturen i spil i forsøget på at inddrage borgerne og lokalsamfundet i den demensvenlig by.

Forestillingen 'CTRL+ALT+DEMENS' spiller - med rammer i Bruuns Galleri - gratis fra imorgen torsdag den 2. februar.

I samarbejde med Sundhed og Omsorg har teatergruppen Teater Fluks lavet en 30 minutters forestilling til aarhusianerne om demensens mysterier:

- Vi vil gøre Aarhus til en by, der skaber endnu bedre rum og tid til mennesker med demens. Derfor kan kunstnere med deres virkemidler skabe endnu mere opmærksomhed hos flere aarhusianere. Jeg håber, at borgerne både får en stor oplevelse og et indtryk af, hvorfor vi skal skabe en mere rummelig by over for mennesker med demens, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

- Kulturen har måske aldrig haft så stor betydning som nu. Kulturen skaber dannelse, sunde fællesskaber og identitet. På den måde er kulturen en af hjørnestenene i vores demokrati. Det er derfor helt oplagt at benytte et kulturhovedstadsår til involverende teater, som tager fat i en vigtig samfundsdagsorden som demens. Det er med til at gøre aarhusianerne endnu mere stolte af deres by og øge sammenhængskraften i vores samfund, siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand, Kultur og Borgerservice.

Det har været afgørende for teatergruppen at få frie hænder til at skabe den kunstneriske oplevelse.

- Selvom vi ikke kan vide, hvordan demens opleves hos de mennesker der rammes, så er der mange formodninger. Billedsproget omkring demens er stærkt og fordommene endnu stærkere. I vores forestilling går vi et lag dybere end den traditionelle oplysningskampagne og tilbyder en kunstnerisk oplevelse af det dybe slør og tabet af sindet, siger Rasmus Malling Lykke Skov, Teater Fluks.

Fakta
Forestillingen spiller 2.-4 februar og 8.-10 februar.
Den er støttet af Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune og FO-Aarhus.
Man kan forhåndsbooke en plads til forestillingen CTRL+ALT+DEMENS på https://www.place2book.com/da/list/EM5580 . Forestillingen vil også fremgå af www.aarhus2017.dk



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095