23948sdkhjf

Akutsygeplejersker rykker ud i Slagelse

Det nye akutsygeplejeteam skal hjælpe, når der opstår et akut behov for sygepleje eller ved akut forværring af sygdom, som ikke kan håndteres i den nuværende sygepleje.

Færre uhensigtsmæssige indlæggelser og genindlæggelser, bedre og hurtigere behandling i hjemmet og mere tryghed for borgerne. Det er blot nogle af målene med en ny akutfunktion i hjemmeplejen i Slagelse Kommune. Ni akutsygeplejersker er for nylig ansat og klar til at rykke ud og give en særlig sygeplejefaglig indsats i borgerens eget hjem døgnet rundt alle ugens syv dage.

Det nye akutsygeplejeteam skal hjælpe, når der opstår et akut behov for sygepleje eller ved akut forværring af sygdom, som ikke kan håndteres i den nuværende sygepleje. Det skulle kunne mindske bl.a. antallet af indlæggelser og genindlæggelser.

- Det nye akutteam får en tæt kontakt til bl.a. de praktiserende læger, som kan ringe direkte til akutteamet og bede om f.eks. observation af patienten i eget hjem, måling af infektionstal eller give særlige former for medicin. Den særlige behandling gør, at vi sikrer rettidig indlæggelse, og at borgerne ikke ligeså hyppigt skal indlægges eller genindlægges, da vi fremover kan løse flere komplicerede sygefaglige opgaver i borgerens eget hjem. Det giver en god tryghed for borgeren, siger centerchef for Sundhed og Ældre i Slagelse Kommune, Marianne Kristensen.

Flere komplicerede sygeplejeopgaver

Med den nye akutfunktion styrkes og udvikles kvaliteten af sygeplejen i kommunen, da de nye kompetencer også skal smitte af på den primære sygepleje i kommunen. Visionen er, at akutfunktionen på sigt kan udvides med flere funktioner. Netop muligheden for løbende udvikling er vigtigt, da der løbende kommer flere og flere komplicerede sygeplejeopgaver til kommunerne.

- Siden kommunalreformen har vi i kommunerne fået ansvaret for flere og mere komplekse opgaver, som tidligere blev løst på sygehusene. Det stiller nogle større sygeplejefaglige krav til os. Den nye akutfunktion ruster os derfor godt til de komplicerede opgaver. Akutsygepleje er et område, som er i udvikling i kommunerne, og vi ser derfor frem til, at vi får et ekstra tilbud, som sikrer en høj kvalitet i kommunens sygepleje på endnu flere områder, siger formand for Sundheds- og Seniorudvalget Ann Sibbern (O).

De nye akutsygeplejersker skal være med til at rådgive og løse særlige sygeplejefaglige opgaver. De udstyres bl.a. med særligt måleudstyr, så de kan måle infektionstal, blodsukker og blodprocent inden der f.eks. tages kontakt til de praktiserende læger, som dermed får bedre mulighed for at vurdere om det er nødvendigt med en indlæggelse, eller om borgeren kan behandles i eget hjem. De ni nye akutsygeplejersker har erfaring fra bl.a. kliniske, akut- og intensivafdelinger. De får fast base på Smedegade og kører ud til hele kommunen.
 
Det nye akutteam vil løse opgaverne i tæt samarbejde med praktiserende læger, vagtlæger, sygehus, sygepleje, hjemmepleje og plejecentre i kommunen. Målgruppen for akutfunktionen er primært ældre medicinske borgere, samt borgere med kronisk sygdom, men kan også være andre borgere.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.471