23948sdkhjf

Lund Madsen taler om den krøllede hjerne

Hjerneforsker Peter Lund Madsen taler bl.a. om demens på konferencen ”Sammen om demens” i Haderslev.

Hjerneforsker Peter Lund Madsen er en af oplægsholderne på konferencen ”Sammen om demens”, der afholdes den 30. marts i Haderslev.

Her vil kommunen nemlig gerne sætte fokus på at få nye idéer og indspark fra kommunens egne borgere til udviklingen af et demensvenligt samfund.

På konferencen vil direktør i Alzheimerforeningen Nis Nissen og hjerneforsker Peter Lund Madsen servere en god portion inspiration og baggrundsviden. Men herefter skal idéer og indspark fra borgere med en demenssygdom, pårørende, frivillige og andre interesserede kaste lys over, hvordan kommune og civilsamfund sammen kan forbedre hverdagen for demensramte og pårørende.

Voksenudvalgets formand Holger Mikkelsen ser frem til mødet med hverdagseksperterne:

- Jeg glæder mig meget til at komme i snak borgerne, for de er jo de sande eksperter i deres eget liv. Det er dem, der ved hvordan det er at være pårørende eller selv leve med en demenssygdom, siger han.

Konferencen skal munde ud i en række idéer og forslag, som netop kan gøre det lettere at leve et værdigt liv med demens, forklarer Gitte Kirkegaard, demenskoordinator i Haderslev Kommune.

Hun håber, at konferencen kan give forslag til kommunens arbejde, men også idéer til, hvordan foreninger og forretningsliv kan byde borgere med demens indenfor.

- På den måde kan vi sammen og hver for sig arbejde videre med at gøre hverdagen lettere for vores demensramte medborgere. Demens skal være noget, vi er sammen om, siger hun.

Konferencen er gratis og tilmelding kan ske på clar@haderslev.dk eller 7434 0305 inden den 15. marts.

Flere får demens
- Nationalt Videnscenter for Demens anslår, at der i 2015 var cirka 900 borgere med demens i Haderslev Kommune. Om tre år forventes tallet at have rundet 1.000.
- På landsplan menes 80.000 at lide af en demenssygdom, hvoraf mindst 1.500 er under 65 år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093