23948sdkhjf

DI: Tjek vilkår for privat hjemmepleje efter i sømmene

- Vi har selvfølgelig ikke noget imod at få større viden om, hvad der fører til konkurserne, men vi skal også se på de betingelser, de private leverandører har, siger Dansk Industri om den undersøgelse, DF og S ønsker gennemført.

Dansk Industri (DI) er positivt stemt over for den undersøgelse, som S og DF ønskler gennemført af plejekonkurser.

Men man mener også, at der skal sættes større fokus på de vilkår de private leverandører skal levere hjemmehjælp under.

 Det skriver di.dk.

- Vi har selvfølgelig ikke noget imod at få større viden om, hvad der fører til konkurserne, men vi skal også se på de betingelserne de private leverandører har. Derudover er det vigtig at være opmærksom på, at kommunerne allerede har redskaber til rådighed, som de kan bruge til at forebygge konkurser. De kan eksempelvis stille krav om en bankgaranti, forbedre kvalitetskonkurrencen og have en tæt dialog med de private leverandører, siger Lars Bech-Jørgensen, som er chefkonsulent i DI.

- På trods af de konkurser, som vi hører om, oplever de private leverandører en stigende markedsandel. Derudover mener stadig flere ældre, at det er vigtigt at kunne vælge frit mellem private og kommunale leverandører. Særligt de ældre, som får hjælp af de kommunale leverandører, mener i stigende grad, at det frie valg er vigtigt. Muligheden for selv at kunne vælge hvem der kommer i sit hjem er altså vigtigt for de ældre, understreger Lars Bech-Jørgensen.

DI’s OPS-redegørelse, som er baseret på tal Danmarks Statistik, viser, at de private leverandører af hjemmepleje i 2015 havde en markedsandel på cirka 15 procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094