23948sdkhjf

Ekstern kontrol: Nul nullermænd på disse hospitaler

Dansk Servicerådgivning har kvalitetsbedømt rengøringen på en række hospitaler. 96,33 procent af de undersøgte lokaler blev godkendt uden bemærkninger.

Dansk Servicerådgivning har kvalitetsbedømt rengøringen på Hospitalsenhed Midts hospitaler i Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel. 96,33 procent af de undersøgte 200 lokaler blev godkendt uden bemærkninger.

Det skriver Hospitalsenhed Midt  i en pressemeddelelse.

På HE Midt er i alt 8.383 lokaler omfattet af kontrollen. Ingen i HE Midts serviceorganisation vidste på forhånd, hvilke lokaler Dansk Servicerådgivning havde udtaget til kontrollen. De 200 udvalgte lokaler fordelte sig på alle fire hospitaler, og det var lokaler, der i dagligdagen bliver brugt til vidt forskellige formål – primært patientrettede. Kontrollen blev udført i overensstemmelse med to kvalitetsstandarder: DS/INSTA 800 og DS 2451-10.

- Tidligere er vi alene blevet bedømt efter DS 2451-10 og ikke DS/INSTA 800. Blandt andet derfor var kravene højere i år end tidligere. Og så meget desto flottere er det, at vi stort set har fastholdt sidste års høje godkendelsesprocent, som lå på 96,78, siger funktionsleder Kirsten Jæger fra HE Midts Servicecenter.

Fuld godkendelse af rengøringen i et lokale opnås kun, hvis den eksterne kontrol ikke har noget at sætte en finger på. Et hår eller en næsten usynlig bloddråbe - og lokalet dumper. I absolutte tal blev syv af de 200 gennemtjekkede lokaler afvist – med bemærkning i den samlede rapport om, at alle afvisninger var enkeltstående tilfælde og altså ikke tegn på et generelt skred i kvaliteten på et bestemt område.

Fakta

På HE Midt er serviceassistenterne til rengøring ansat lokalt i det afsnit, hvor de har deres daglige arbejde. På den måde er de mere en integreret del af afsnittets arbejdsfællesskab under daglig ledelse af afdelingssygeplejersken eller afsnitslederen. Kun den faglige ledelse med fastlæggelse af rengøringsstandarder, opmåling og kvalitetssikring ligger centralt i HE Midts Servicecenter. Serviceassistenterne udfører alle typer servicearbejde, som rengøring er en del af.

 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078