23948sdkhjf

Dansk Erhverv: Banen er meget ujævn

Der er ulige konkurrencevilkår mellem private leverandører og kommunerne, lyder det fra Dansk Erhverv, som hilser en tilbundsgående undersøgelse af konkurser i hjemmeplejen velkommen.

Regeringen har netop meldt ud, at den vil lancere en kulegravning af konkurser i hjemmeplejen. Den kulegravning bakker Dansk Erhverv op om. Udgangspunktet skal være at på se på de ulige konkurrencevilkår mellem private leverandører på den ene side og så kommunerne på den anden, lyder det fra erhvervsorganisationen.

- I øjeblikket er det sådan, at banen er meget ujævn. Kommunerne har over en bred kam ganske enkelt bedre vilkår. Det er konkret et kæmpe problem, at lovgivningen afgrænser de private virksomheder og helt specifikt ikke garanterer borgeren frit valg og sammenhæng på tværs af ydelser. Det er også helt skævt, at kommunerne, efter et udbud, kører til højere priser end de private. I Dansk Erhverv mener vi desuden, at borgeren skal garanteres langt bedre information om det frie valg. I dag er det cirka en tredjedel, der ikke kender deres ret til selv at vælge. Alt dette skal undersøgelsen blotlægge, og vi ser meget gerne, at der også efterfølgende bliver handlet fra politisk hold, sådan at banen bliver mere jævn, og de forskellige aktører har mere ens vilkår, siger Rasmus Larsen Lindblom, velfærdspolitisk fagchef i Dansk Erhverv.

I dag er det cirka hver tredje borger, som har valgt en privat leverandør. De ældre har siden 2013 i stadigt stigende grad taget det frie valg til sig, og undersøgelser viser, at de er glade for at kunne vælge, fortæller Dansk Erhverv.

- Det er uden for diskussion, at de private aktører er kommet for at blive. Og fremadrettet er det selvfølgelig meget vigtigt, at vi får fjernet de barrierer, som der eksisterer på området lige nu, siger Rasmus Larsen Lindblom.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094