23948sdkhjf

Første spadestik til nyt plejehjem for blinde

Om to år skal 26 ældreboliger og 93 plejeboliger stå klar til at tage imod Københavns blinde og svagtseende ældre.

I år 2019 får Valby et plejehjem for blinde og svagtseende borgere. Og i går tog sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen sammen med Dansk Blindesamfund og Boligselskabet AKB det første spadestik til byggeriet af det nye specialplejehjem med 26 ældreboliger og 93 plejeboliger.

Plejehjemmets indretning tager udgangspunkt i de blinde og svagtseendes særlige behov, og stedet vil have kompetent personale og relevante velfærdsteknologiske løsninger, som skal lette hverdagen for beboerne, lyder det fra Københavns Kommune.

- Vi skal som kommune have blik for borgerens hele liv og særlige behov – både de praktiske og de mere menneskelige behov. Med et særligt plejehjem for blinde og svagtseende får vi skabt nogle trygge rammer for borgerne, så de kan leve et godt liv, siger Ninna Thomsen.

Egen hundegård

Sundheds- og omsrogsborgmesteren lægger vægt på, at borgere skal have mulighed for at leve det liv, de ønsker, og gøre de ting, der betyder noget for dem. Også efter de er flyttet på plejehjem.

- For en borger, som er blind, kan det for eksempel handle om, at man har mulighed for at få sin førerhund med, når man flytter i ældrebolig. For nogle har førerhunden været ens tro følgesvend igennem mange år, og det er sådanne ting, vi skal se og tage hensyn til, når vi skaber et plejehjem til blinde og svagtseende, siger Ninna Thomsen.

Det nye plejehjem får sin egen hundegård.

Københavns Kommune har samarbejdet med Dansk Blindesamfund og Boligselskabet AKB om planerne for det nye plejehjem for blinde og svagtseende. NCC vandt den indbudte totalentreprisekonkurrence.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078