23948sdkhjf

Thulesen vil have flere penge til sygehuse

DF vil i finansloven gå efter flere penge til sygehusene og en lempelse af kravet til produktivitet.

Når der til efteråret skal forhandles finanslov på Christiansborg, så vil flere penge til landets sygehuse blive et tema.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, vil ifølge TV2 have afsat flere penge til sygehusene i forbindelse med finansloven.

DF ønsker også, at de planlagte produktivitetskrav på to procent i økonomiaftalen med regionerne annulleres, oplyser TV2.

- Jeg er helt overbevist om, at regeringen vil tage positivt imod vores udgangspunkt her og tilrettelægge forhandlingerne med regionerne, så man kan finde ud af, hvordan man kan prioritere vores sygehuse mere, siger Kristian Thulesen Dahl til TV2.

Flere penge til kernevelfærden har fra begyndelsen af VLAK's regeringsperiode været et af fire centrale krav fra Dansk Folkeparti til regeringen.

Kravet om øget produktivitet på sygehusene har igen været sat til debat i de seneste måneder. På sygehusene viser det sig i kortere ventelister. Men også i protester fra personalet, der skal løbe stærkere.

Klinikchefen på Rigshospitalets fødeafdeling, Morten Hedegaard, vakte før jul stor opsigt, da han sagde sit job op, fordi han synes, at sparekravet går ud over både personale og patienter.

Siden gik flere medarbejderforeninger på landets hospitaler ifølge Politiken sammen i en bøn til politikerne om at droppe krav om generelle effektiviseringer på to procent om året.

Det går ud over patienterne, at der skal løses flere opgaver for de samme penge, lyder det fra Lægeforeningen, Jordemoderforeningen og Dansk Sygeplejeråd.

I regeringsgrundlaget fastslår VLAK, at man ønsker et "sundhedsvæsen i verdensklasse".

Finansminister Kristian Jensen (V) siger til TV2, at regeringen allerede har prioriteret penge til sygehusene i de seneste finanslove. Blandt andet 2,4 milliarder kroner til kræftområdet.

Og der kan måske være flere på vej. I regeringsgrundlaget fastslår VLAK i hvert fald: "vi er ikke i mål, og regeringen vil fortsat prioritere at forbedre vores kernevelfærd".

Kristian Jensen ønsker dog som udgangspunkt at fastholde et produktivitetskrav på sygehusene. Uden at svare ja eller nej til, om han vil stå fast på de to procent om året, siger Kristian Jensen:

- Jeg noterer mig Dansk Folkepartis bekymring i forhold til at sikre et sundhedsvæsen med høj kvalitet. Det mener jeg godt, vi kan få, samtidig med at det er et mere effektivt sundhedsvæsen, siger Kristian Jensen til TV2.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.516