23948sdkhjf

Rehabilitering: Lægen skal konsultere patienten via en robot

På Grøndalscentret - Rehabilitering i Haslev skal borgere i konsultation med lægen - på afstand. Lægen dukker nemlig op via telepresencerobotten Beam.

Faxe Kommune og Blue Ocean Robotics vil sammen kortlægge, hvordan samarbejdet omkring borgerne på Grøndalscenteret - Rehabilitering i Haslev kan styrkes via videokonsultationer og robotteknologi.

Projektet skal afdække praktiske muligheder for, at den praktiserende læge kan tilse patienter fra egen klinik og hospitalet uden at forlade deres arbejdsplads ved hjælp af telepresence robotteknologi.

Samtidig skal samarbejdet om borgeren på rehabiliteringscentret mellem den praktiserende læge og kommunen også afdækkes.

Det er den tidligere omtalte 'Beam telepresencerobot', som giver direkte adgang til, at borgeren kan tilses uden at hverken læge eller borger behøver at forlade deres klinik eller patientstuen.

"Robotteknologien bevarer et højt niveau af patientsikkerhed, da kommunikationen mellem læge og borger ikke vil blive optaget eller på anden måde gemt. Det er dermed fortsat lægens ansvar at journalføre konsultationer gennemført via teknologien, lyder det fra Blue Ocean Robotics.

- Det er interessant at få afdækket, om det visuelle - altså at vi kan se hinanden "live" - bidrager til en bedre kommunikation og en øget tryghed. Jeg synes, at robotten i sit design er imødekommende - i øjenhøjde. Med den er det muligt at aflæse langt flere signaler, end hvis vi bare taler over telefonen, siger praktiserende læge, Morten Winthereik, kommunal praksiskonsulent, i en pressemeddelelse.

Formanden for Faxe Kommunes Social- og Sundhedsudvalg, Mogens Stilhoff, ser også frem til at se, hvordan projektet og robotteknologien kan bidrage positivt.

 - Jeg er begejstret for projektet af flere årsager. Det glæder mig, at ledelse, personale og læge Morten Winthereik tager dette innovative forsøg til sig. Og det glæder mig på borgernes vegne, at vi her har potentiale for at styrke behandling i nærmiljøet. Dels kan vi måske undgå indlæggelser, og dels kan borgeren formodentlig undgå anstrengende kørsel - nogle gange over lange afstande - til egen læge, siger Mogens Stilhoff.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063