23948sdkhjf

Stor tilfredshed med plejepersonale på nordjyske sygehuse

De mest positive svar i 'Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelserer' er på spørgsmål, der omhandler personalet, samt tilfredsheden med behandling og pleje.

 

Nordjyske patienter er generelt meget tilfredse med behandlingen og plejen på de nordjyske hospitaler.

Det viser en landsdækkende undersøgelse, der har taget pulsen på de nordjyske patienters oplevelse af behandlingen og plejen på de tre hospitaler. Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Godt 18.000 nordjyske patienter og pårørende har deltaget i den årlige Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP), hvor resultaterne for 2016 netop er offentliggjort.

Resultaterne viser, at langt størstedelen af patienter med fysiske lidelser i Region Nordjylland har et meget positivt samlet indtryk af deres indlæggelser og ambulante besøg.

85 % af de planlagt indlagte patienter, 81 % af de akut indlagte og 88 % af de ambulante patienter svarer, at de ”i høj grad” eller ”i meget høj grad” er tilfredse med deres samlede forløb.

De mest positive svar er for alle tre patientgrupper spørgsmål, der omhandler personalet, samt tilfredsheden med behandling og pleje.

De knap så positive resultater er spørgsmålene om information om medicin og om bivirkninger ved medicin, samt spørgsmål om inddragelse af patienter og pårørende. Det mønster går igen på landsplan.

- Det er et rigtig flot resultat, og jeg er stolt over, at personalet på vores hospitaler formår at forbedre på så mange områder på trods af, at de har meget travlt. Jeg ved, at der allerede arbejdes målrettet på at forbedre information om medicin og patient- og pårørendeinddragelsen, så min forventning er, at vi også på disse områder kan opnå endnu bedre resultater, siger formand for Udvalg for Kvalitet og Patientsikkerhed, Asta Skaksen (V).

Resultatet af undersøgelserne kan ses her.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094