23948sdkhjf

Ny større akutafdeling i Horsens indviet

Udvidelsen omfatter blandt andet tre nye traumestuer og fire sengestuer.

Akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens med bl.a. nye traumestuer og en billeddiagnostisk satellitfunktion er netop blevet indviet.

Regionshospitalet Horsens tager med udvidelsen på 800 kvadratmeter det første store skridt i retning af en fremtidssikret akutafdeling med alle moderne faciliteter til hurtig modtagelse og udredning af akutte patienter.

Hospitalsudvalgets formand, Anders Kühnau, Region Midtjylland, stod for snoreklippet.

- Jeg er jo selv her fra byen, så for mig betyder byens hospital ekstra meget. Vi er i gang med en meget omfattende ud- og ombygning for at bygge fremtidens akuthospital. I Regionsrådet glæder vi os over de forbedringer, som både patienter og medarbejdere mærker nu og kommer til at mærke i de kommende år, siger Anders Kühnau.

Udvidelsen omfatter tre nye traumestuer, et dekontamineringsrum, fire sengestuer, egen laboratorie- og EKG-funktion samt en døgnbemandet billeddiagnostisk enhed med ultralyd, røntgen og CT-scanner.

Dermed bliver vigtigt hospitalsudstyr med tilhørende bemanding samlet i Akutafdelingen omkring den svært syge eller tilskadekomne patient.

- Med de nye rammer får vi mulighed for at give patienterne et endnu mere kompetent, hurtigt og sammenhængende behandlingsforløb, siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen, Hospitalsenheden Horsens.

- Den seneste patienttilfredsundersøgelse viser, at vores akutte patienter er meget tilfredse med at komme på hospitalet. Med de nye rammer forventer vi at kunne fastholde og gerne udbygge de velkoordinerede arbejdsgange og det gode samarbejde, som ligger til grund for den høje patienttilfredshed, siger Lisbeth Holsteen Jessen.

Udvidelsen af Akutafdelingen i Horsens er den første af to store udvidelsesetaper, som Regionsrådet har godkendt og bevilliget penge til.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094