23948sdkhjf

Nu justerer Aarhus BPA-hjælperes løn og tillæg

Frenover bliver tilskuddet til BPA-hjælpernes løn sidestillet med kommunalt ansat uuddannet social- og sundhedspersonale i forhold til diverse tillæg, pension og anciennitet.

Aarhus Kommune nu på administrationsgrundlaget for beregning af løn og tillæg til BPA hjælpere. Det sker på baggrund af en udtalelse fra Statsforvaltningen,

Fremover bliver tilskuddet til BPA-hjælpernes løn sidestillet med kommunalt ansat uuddannet social- og sundhedspersonale i forhold til diverse tillæg, pension og anciennitet.

Justering af administrationsgrundlaget sker for at sikre, at Kommunens praksis for beregning af løn og tillæg til BPA hjælpere er i overensstemmelse med Statsforvaltningens nyeste udtalelse om området fra 30. august 2016.

Statsforvaltningens udtalelse fra august 2016 står i kontrast til en tidligere udtalelse fra 2011 om samme problemstilling, hvor Statsforvaltningen godkendte Aarhus Kommunes administrationsgrundlag, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. Statsforvaltningen har ikke begrundet den ændrede opfattelse. Derfor anmodede Aarhus Kommune sidste år om at sagen blev genoptaget, hvilket Statsforvaltningen afviste i et brev til kommunen d. 13. februar.

På den baggrund har Borgmesteren og Rådmanden for Sociale Forhold og Beskæftigelse nu besluttet at ændre på beregningen af løn og tillæg til BPA-hjælpere, så kommunens praksis er i tråd med Statsforvaltningens nye udtalelse fra august 2016.

- Statsforvaltningen har lavet en ny vurdering, og den tager vi til efterretning. Vi har jo sagt helt fra begyndelsen af, at vi betaler det, vi skal i overensstemmelse med de retningslinjer, der gælder. Det holder vi naturligvis fast i. Derfor ændrer vi på vores beregningsgrundlag, så vi fortsat følger Statsforvaltningens vurdering. Selvfølgelig er det frustrerende, at Statsforvaltningen har afvist at forklare, hvorfor den har ændret opfattelse. Men det får vi ikke noget ud af at dvæle ved nu. I stedet retter vi ind, så der igen kan blive ro om det gode arbejde, som de dygtige BPA-hjælpere hver dag gør for de borgere, der har brug for hjælp og støtte, siger socialchef Lotte Henriksen.

Borgmesteren og Social- og Beskæftigelsesrådmanden har sammen besluttet, at afgørelsen skal have effekt med tilbagevirkende kraft fra det tidspunkt i august, hvor Statsforvaltningen først ændrede opfattelse.

Kommunen er netop nu ved at sende informationsbreve ud til de borgere, der benytter sig at BPA-ordningen.

De nye retningslinjer vil forøge udgifterne til BPA-ordningen med cirka 10 mio. kr. årligt. En mindre del af medudgiften kan hjemtages gennem øget statsrefusion for særligt dyre enkeltsager.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111