23948sdkhjf

Nye køkkener til to københavnske plejehjem

Plejehjemmene Møllehuset og Verdishave har tilsammen fået 3,3 mio. kr. til nye produktions- og anretterkøkkener. I Købehavn har 30 plejehjem i dag deres egne køkkener.

I denne uge landede Københavns partier en aftale om, hvordan de overskydende midler fra budgetåret 2016 skal bruges. Aftalen har bl.a. sikret penge til nye plejehjemskøkkener.

Det er plejehjemmet Møllehuset på Nørrebro og Verdishave i Sydhavnen, som til sammen har fået 3,3 mio. kr. til nye produktions- og anretterkøkkener.

Københavns Kommune har søgt Ældreministeriet om tilskud fra 'køkken-puljen'. Herfra giver staten et tilskud på i alt 22,2 mio. kr. til produktionskøkkenerne. 

Københavns Kommune har en politik om, at dagens måltider skal tilberedes så tæt på borgerne som muligt, og derfor glæder det sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen, at yderligere to af byens plejehjem nu får deres egne køkkener.

- Det ligger højt på min politiske prioriteringsliste, at byens plejehjem får deres egne køkkener. Rigtig mange ældre har svært ved at få spist nok, og her kan det hjælpe til at vække sanserne og appetitten, når maden bliver lavet fra bunden af friske råvarer ude på plejehjemmene, siger Ninna Thomsen.

30 af plejehjemmene i Københavns Kommune har allerede i dag deres egne køkkener.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109