23948sdkhjf

Plejehjem i Favrskov hyrer læge til at rådgive plejepersonale

Favrskov Kommune tager ordningen med faste læger på plejehjem til et nyt niveau: Kommunen ansætter lokale læger i et par timer om måneden.

Plejecenter Anlægget i Ulstrup er det første plejecenter i Favrskov Kommune, der ansætter en læge til at rådgive sygeplejersker og sosu'er på plejehjemmet.

Plejehjemmet har ansat en læge fra Ulstrup Lægepraksis i en stilling på to en halv time om måneden. Timerne skal lægen bruge på at komme med gode råd og løsninger på aktuelle problemer og udfordringer.

Det kan for eksempel være forslag til en indsats mod sukkersyge, guidning i brug af forskellige former for medicin, hjælp til beboere, der har særlige udfordringer og lignende. 

En gevinst for alle
På plejehjemmet i Ulstrup ved sygeplejerske Kirsten Laursen allerede, hvad de første timer skal bruges til.

- Vi har nogle udfordringer med de borgere, der ligger for døden. Hvordan kan vi lindre deres smerter bedst muligt inden for de rammer, vi har? Det tror jeg, lægen kan hjælpe os med at finde ud af, siger Kirsten Laursen.

Fagligt udfordrende for lægen
Jenni Christiansen er til daglig læge i Ulstrup Lægepraksis. Hun kender de fleste af beboerne fra sin praksis, og hun og hendes kolleger kommer i forvejen jævnligt på plejecentret. Nu får hun også bijob her.

- Det er meget tilfredsstillende også at kunne følge sine patienter i den sidste del af livet. Det giver en kontinuitet, som giver rigtig god mening. Samtidigt er det en spændende faglig udfordring, fordi ældre patienter ofte har nogle meget atypiske sygdomsmønstre. Det kan være vanskeligt at håndtere for personalet, så jeg er glad for, at jeg har noget erfaring og nogle kompetencer, som medarbejderne kan trække på, siger Jenni Christiansen.

Kommunens andre plejecentre skal nu også søge læger, der kan indgå i en lignende ordning. Alle jobopslagene bliver slået op i denne uge på favrskov.dk/job.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109