23948sdkhjf

Sygehuse skal have ny, elektronisk patientjournal

Rammerne for udbud af syddansk EPJ på plads.

Sygehusene i Region Syddanmark skal have en ny elektronisk patientjournal. Det er i denne uge besluttet i regionsrådet. Rammerne for det udbud, der skal føre frem til valg af den kommende EPJ-løsning, er dermed på plads.

Hvis alt går efter planen, vælger regionen sin nye EPJ-løsning ved årsskiftet.

Den nye patientjournal skal erstatte den nuværende EPJ-løsning COSMIC. 

Regionsrådet besluttede på mødet i går, at udbudsformen bliver et såkaldt ”udbud med forhandling”. Det betyder blandt andet, at der er en forhandlingsrunde, efter regionen har modtaget de indledende tilbud, så regionen får den bedst mulige løsning.

Regionsrådet har også besluttet, at der afsættes 15 mio. kr. til at gennemføre udbuddet. Pengene findes inden for den nuværende ramme for sundheds-it.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) siger:

- Vi går efter en elektronisk patientjournal, der er i fuld drift og har vist sit værd, så vi ikke kommer til at stå med en løsning, som først skal udvikles færdig. Uanset hvilken EPJ-løsning, det ender med, vil vi bestræbe os på, at patienterne og personalet kommer til at mærke så lidt som mulig til overgangen.

Der vil gå mindst tre år, før en ny EPJ-løsning er på plads og klar til at blive taget i brug på regionens sygehuse. Derfor har regionen indgået en treårig aftale med leverandøren af COSMIC om fortsat service og vedligehold af COSMIC. En del af aftalen er, at der er mulighed for at forlænge den i yderligere to år.

Fakta om elektronisk patientjournal
En elektronisk patientjournal indeholder de oplysninger, som sundhedspersonalet på regionens sygehuse gemmer om hver enkelt patient. Region Syddanmarks nuværende EPJ-løsning COSMIC dækker alle regionens fem sygehusenheder – Odense Universitetshospital, Sygehus Lillebælt, Sydvestjysk Sygehus, Sygehus Sønderjylland og psykiatrisygehuset.

Omkring 25.000 læger, sygeplejersker, sekretærer og andre medarbejdere på regionens sygehuse har adgang til COSMIC. I spidsbelastningsperioderne anvender omkring 7.400 brugere COSMIC samtidig. Typisk er der omkring 2,8 mio. journalopslag i den elektroniske patientjournal på en almindelig arbejdsdag.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078