23948sdkhjf

Hjørring sætter gang i ny 'demensby'

Ældrecenter Lundgården skal omdannes til demensby med nye koncepter indenfor pleje, omsorg, bolig og aktiviteter. Åbner i september.

Politikerne i Hjørring har givet grønt lys til en 'demensby' på det eksisterende pleje Ældrecenter Lundgården.

Projektet skal afprøve nye koncepter inden for pleje, omsorg, bolig og aktiviteter, der er målrettet mennesker med demens. Derfor vil projektet både være målrettet borgere, der bor på ældrecenteret og borgere, der kommer i det særlige aktivitetstilbud for demente.

Arbejdet går i gang
Med den politiske godkendelse går arbejdet i gang, herunder med at tilpasse de fysiske rammer på Lundgården, udarbejde aktivitetstilbud samt med at gennemføre uddannelsesforløb for medarbejderne. Lundgården – Demensby forventes officielt indviet i september.
 
Styrket viden og stærke relationer
Lundgården – Demensby tager afsæt i styrkede kompetencer hos medarbejderne samt i en tilgang, hvor man sætter sig ind i den enkelte demensramtes personlighed.

- Alle mennesker har en historie. Det er vigtig at bruge den, når man møder mennesker, der har mistet en mulighed for at erindre. Lad os skabe et miljø, der giver dem muligheder i forhold til de glimt af erkendelse, de har. Engagerede og veluddannede medarbejdere, inddragelse af pårørende og et varmt miljø – det vil gøre livet en smule lettere for mennesker i en vanskelig situation. Derfor er jeg glad for den beslutning, der er truffet og ser frem til, at ikke bare pilotprojektet, men også det endelige projekt bliver gennemført,  siger udvalgsformand Lilli Damsgaard fra Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157