23948sdkhjf

Plejehjem og børnehaver dyster i ballonvolley og balancebanko

Vi bliver sundere, når vi har det sjovt sammen. Sådan lyder temaet for årets sundhedsuge i Ringkøbing-Skjern, og det har fået flere plejehjem og børnehaver til at finde hinanden i fælles aktiviteter.

Balancebanko, ballonvolley og berøring med forskellige elementer fra naturen.

Opfindsomheden er stor når det i uge 17 går løs med Sundhedsugen i Ringkøbing-Skjern Kommune.

I år har projektgruppen bag Sundhedsugen opfordret til, at forskellige grupper mødes og er aktive sammen. Det har bl.a. fået flere plejehjem og børnehaver til at finde hinanden i fælles aktiviteter.

For eksempel udfordrer skolen og plejehjemmene i Videbæk hinanden med olympiske lege med forskellige opgaver, hvor samarbejdet imellem generationer er i højsædet. Opgaverne vil bl.a. indbefatte brug af flødeboller, balloner og fluesmækkere.

Seniorgården Tarm og Børnehave Solstrålen i Tarm vil sammen med en instruktør fra DGI lege gamle lege, danse folkedans og spise sunde madpakker sammen i Seniorgårdens have.

Og på Egvad Plejehjem er der aktivitetseftermiddag for beboere, pårørende, vennekredsen, frivillige og besøgende. Her er der fokus på demens med forskellige sansestimuleringer, inspiration og oplysning til pårørende og historiehjørne med højtlæsning, plus hjernegymnastik som f.eks. balancebanko, ballonvolley, kæmpespil eller puslespil.

Sundhedsugen kommer på den måde også til at handle om at have det sjovt sammen med nogen, man ikke kender - og som måske ikke ligner en selv, og det giver både fællesskabsfølelse og glæde, når man mødes på tværs af alder og institutioner, siger formand for Sundhedsudvalget Karsten Sørensen (S).

- Sundhed er mange ting. Selvfølgelig betyder det noget, hvad vi spiser, og hvor meget vi får rørt os. Men fællesskab og glæde tæller også i forhold til vores sundhed, og er en del af sundhedspolitikken, og derfor skal det afspejle sig i Sundhedsugen 2017, siger han.

Sundhedsugen så første gang dagens lys efter kommunesammenlægningen i 2008.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078