23948sdkhjf

Trivslen er høj blandt Københavns pleje- og sundhedspersonale

Københavns Kommune har undersøgt trivslen blandt personalet på byens plejehjem, hjemmepleje og sundhedshuse. Medarbejderne vurderer selv at have den højeste trivsel i forhold til arbejdets indhold.

En ny undersøgelse viser, at der er høj trivsel blandt medarbejderne på Københavns plejehjem, hjemmepleje og sundhedshuse.

Hvert andet år undersøger Københavns Kommune trivslen blandt kommunens 40.000 medarbejdere. Her skal medarbejderne vurdere en række arbejdsforhold på en skala fra 1-7. Der er netop offentliggjort resultater fra trivselsundersøgelsen for 2017. Og igen i år markerer Sundheds- og Omsorgsforvaltningen sig med en høj trivsel blandt byens sundheds- og plejemedarbejdere.

- Vi formår at holde fast i en høj trivsel, og det er enormt positivt. Medarbejderne vurderer selv at have den højeste trivsel er i forhold til arbejdets indhold. Og det giver rigtig god mening i en forvaltning, hvor vores medarbejdere dagligt er med til at gøre en forskel for byens borgere, siger Katja Kayser, der er adm. direktør i Københavns Sundheds- og Omsorgsforvaltning.

Trivslen i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen ligger højere end den samlede trivsel i Københavns Kommune på syv ud af 10 sammenlignelige områder. Det gælder bl.a. områderne Håndtering af krav i arbejdet, Fysisk arbejdsmiljø og Sundhedsfremme.

Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen glæder sig også over den høje trivsel blandt medarbejderne, som hun mener, er et direkte udtryk for forvaltningens store fokus på ansvarlig arbejdsgiveradfærd.

- Det er et vigtigt politisk fokus for mig at sikre gode arbejdsvilkår, så Københavns Kommune er en attraktiv arbejdsplads at være på. Medarbejderne skal ikke blive fysisk nedslidte af at gå på arbejde, og der skal være gode rammer for, at man kan få arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen, siger Ninna Thomsen.

Københavns Kommunes trivselsundersøgelse for 2017 blev gennemført i perioden 22. februar -14. marts 2017.

I Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har 6.028 medarbejdere modtaget et spørgeskema og heraf har 5.468 besvaret skemaet. Det giver en svarprocent på 91 %.

Medarbejderne har vurderet en række udsagn på en skala fra 1 til 7. Her vurderer medarbejderne i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen at have en samlet trivsel på 5,6, mens den for hele Københavns Kommune ligger på 5,5.

Undersøgelsen består bl.a. af otte overordnede temaer:

Trivsel og motivation (5,6)
Indhold i arbejdet (5,8)
Samarbejde om den fælles opgave (5,4)
Indflydelse (4,8)
Nærmeste leder (5,5)
Ledelsen (5,6)
Læring og udvikling (5,4)
Håndtering af krav i arbejdet (5,6)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094