23948sdkhjf

Danske Regioner: Aftale glemmer socialpsykiatrien

Ny aftale om pladser i behandlingspsykiatrien mangler fokus på socialpsykiatrien, mener Danske Regioner.

En ny politisk aftale sikrer 150 nye pladser i behandlingspsykiatrien.

Det står klart, efter at alle partier på nær Enhedslisten fredag aften nåede til enighed om rammerne for bopladserne, der er målrettet patienter med svære psykiske lidelser.

Men der er en væsentlig mangel i aftalen, mener Bent Hansen (S), der er formand for Danske Regioner.

- Det er selvfølgelig positivt, at der er vilje i Folketinget til at løse problemerne med vold på bosteder.

- Men det ærgrer mig, at man ikke har lyttet mere til os, så man kunne få en løsning, der hænger ordentligt sammen, siger han i en skriftlig kommentar.

- Der er jo også alvorligt brug for en indsats i socialpsykiatrien, der sikrer kvalitet og ekspertise nok til at modtage de borgere, som efter nogle måneder skal tilbage til en hverdag på et bosted, siger han.

Den kritik er fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) ikke enig i.

- Han glemmer at kigge på hele aftalen. I den oprindelige politiske aftale var der otte punkter. Det her er et af de otte.

- De syv andre handler meget specifikt om socialpsykiatrien. Altså om botilbuddene i landets kommuner, kapacitetsforbedringen og det kvalitetsløft, der også er behov for der, siger hun.

Planen med aftalen er, at der skabes attraktive tilbud til patienterne med en behandlings- og rehabiliteringsindsats. Det er dog frivilligt for de udsatte, om de vil tage imod tilbuddet.

Patienter vil blive visiteret til de nye afdelinger, men det er altså op til dem selv at takke ja.

Ministeren medgiver, at aftalen ikke løser alle problemer med psykisk sårbare mennesker i Danmark. Men hun ser den som et vigtigt skridt.

- Vi formår at skabe noget nyt med visitationen. At kommuner og regioner bliver tvunget til at samarbejde i langt højere grad, siger Karen Ellemann.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094