23948sdkhjf

Desperation i kommuner: Der er rift om sosu'er

Social- og sundhedsmedarbejdere er eftertragtede. Fagbladet FOA har kigget på statistikkerne: Antallet af jobs er steget voldsomt siden 2011.

Fagbladet FOA har gennemgået jobindex.dk for antallet af jobs inden for social- og sundhedsområdet i de danske kommuner. Og man er nået frem til det resultat, at der sidste år, i 2016, blev slået mere end 10.000 jobs op - det er over tre gange så mange som i 2011. 

Det er en klar indikator på, at det generelle arbejdsmarked er i bedring, siger Bent Greve, professor på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på RUC til Fagbaldet FOA.

- Det er ikke sådan, at kommunerne generelt har øget bemandingen. I nogle kommuner er der gang i et generationsskifte, hvor en stor årgang er på vej til at forlade arbejdsmarkedet og en lille årgang er på vej ind. Det giver flere ledige stillinger, siger Bent Greve til fagbladet.

Sønderborg Kommune er en af de kommuner, der - målt på størrelse - ligger højt på listen over kommuner med flest jobopslag. I årets første tre måneder har kommunen slået 51 stillinger op på jobindex.dk. 

Herfra forklarer direktør i Social og Seniorforvaltningen, Bente Larsen, at en kraftig stigning i antallet af visiterede timer i hele 2016 og ind i starten i 2017 er en af årsagerne til de mange nye jobs i Sønderborg Kommune.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08