23948sdkhjf

DemensDagene sætter fokus på læring på arbejdspladsen

Ny viden skal omsættes til daglig praksis - men hvordan?

Hvordan omsætter man ny viden til den daglige praksis på arbejdspladsen?

Det sætter DemensDagene fokus på med et symposium tirsdag den 9. maj om eftermiddagen.

Denne artikel har været bragt i den trykte avis, Magasinet Pleje, 24. marts 2017.

Normalt ville artiklen være låst og kun tilgængelig for vore abonnenter. Vi har åbnet op for hele vores pleje-univers for en periode, så du gratis kan læse med og også dykke ned i vores arkiv.



- Det betyder meget for den kvalitet, der er i plejen og omsorgen og behandlingen, at personalet har de rette kompetencer, og det er interessant at få sat fokus på, når man får noget ny viden, hvordan man så kan omsætte det i den praksis, man har i sin hverdag. Fordi det er der faktisk mange udfordringer i, fortæller uddannelsesleder Karen Tannebæk fra Nationalt Videnscenter for Demens.

Det er ikke nok at sende en medarbejder på et kursus, forklarer hun. Det kræver, at man på forhånd ved, hvad man skal bruge den nye viden til, hvis det skal have en effekt i dagligdagen. Så det kræver noget forarbejde. Og bagefter skal man hjem og arbejde med den nye viden på arbejdspladsen. Selve forarbejdet og efterarbejdet er faktisk større end det, at man er på kursus. Det skal man have fokus på, fortæller Karen Tannebæk.

Og det er ikke kun den enkelte medarbejders ansvar, at få den nye viden til at virke i dagligdagen. Det er heller ikke kun den enkelte medarbejder, der kan rykke på kvaliteten, forklarer hun. Det kræver, at hele arbejdspladsen gør det sammen.

Fif og gode råd

Så hvordan kan man skabe en arbejdsplads, som hele tiden lærer, og hele tiden bringer den viden, man har, i spil? Det kommer der nogle forskellige bud på på symposiet.

Janne Gleerup, der er lektor på Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning på RUC vil fortælle om, hvordan man i sin hverdagspraksis kan arbejde med læring. Der vil komme konkrete eksempler på, hvad man kan gøre i sin dagligdag.

Og så kommer Sundhedsstyrelsens Demensrejsehold og deler ud af deres erfaringer og fortæller, hvordan de blandt andet arbejder med aktionslæring. Demensrejseholdet vil også give fif og gode råd, som man kan tage med hjem og bruge.

- Det er et rigtig spændende symposium, og det er noget, der fylder rigtig meget i debatten i dag i forhold til, hvordan vi får investeret rigtigt ude i kommuner og regioner, så vi får et kompetent personale. Jeg tror, man fremadrettet kommer til at kigge meget mere på, hvordan man skruer det rigtigt sammen for, at det også får en effekt i hverdagen. Demens er jo et tværfagligt anliggende, og der er i alle de tværfaglige aktører behov for, at man får kigget på kompetencer. Så der er rigtig mange, der er på vej til at opruste på det her område, siger Karen Tannebæk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094