23948sdkhjf

Aarhus spiser sammen og bekæmper ensomhed

De 250 billetter til dagens fællesspisning i Aarhus er revet væk.

Et godt måltid lægger ofte rammerne for en god snak og et godt samvær. Derfor sætter Folkebevægelsen mod Ensomhed i denne uge spot på det sociale i måltidet med det landsdækkende initiativ Danmark Spiser Sammen.

I aften er der stor fællesspisning i Aarhus. Danmarks Japanske Have i Tilst danner rammerne, Anne Hjernøe, Restaurant Mefisto og Gourmiddag laver maden, Marie Frank synger – og den gode stemning laver deltagerne sammen.

- Når vi er sammen om et måltid, har vi noget at tale om – også selv om vi måske ikke kender hinanden i forvejen. Mad bryder barrierer og åbner døre,” siger Anne Hjernøe.

De 250 billetter er revet væk og de spisende gæster repræsenterer et bredt udsnit af befolkningen – børn og ældre og dem derimellem.

Meningen er, at få folk der ikke kender hinanden til at mødes omkring et lækkert måltid, danne nye relationer og få inspiration til, hvordan endnu flere kan mødes og blive en del af et fællesskab. Anne Hjernøe vil holde oplæg om, hvordan man kan skabe fællesskab gennem måltider og aftenen sluttes af med en minikoncert med Marie Frank Duo.

- Vi kender nok alle situationen med, at snakken glidere lettere når det foregår henover et godt måltid. Mange er desværre i en situation, hvor de mod deres vilje må spise alene, og vi ved, at ensomhed er et problem – særligt blandt unge og ældre. Vi vil mindske ensomheden, og derfor er Danmark Spiser Sammen et vigtigt arrangement, vi støtter. Både gennem den store fællesspisning og i forbindelse med de mange mindre, lokale arrangementer. Det vigtigste er, at man mødes over et fælles måltid, og vi kan alle selv gøre noget ved at invitere venner, naboer eller kolleger til at spise sammen, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

Udover det store arrangement i Danmarks Japanske Have er der en lang række større og mindre fællesspisninger i hele Aarhus.

Bag Danmark Spiser Sammen står Folkebevægelsen mod Ensomhed, som består af flere end 70 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder i hele Danmark. Bevægelsen arbejder for skabe flere fælles måltider og etablere nye fællesskaber på tværs af generationer, kulturer og samfundslag.

 

Danmark Spiser Sammen er støttet med 9,6 mio. kr. af Nordea-fonden over tre år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099