23948sdkhjf

Skulderklap til køkkenet på Langagergård Plejecenter

Efter et uanmeldt kontrolbesøg af fødevaremyndigheden er plejecenterets Elite-smiley blevet fornyet.

Langagergård Plejecenter har - igen - fået bevis på, at køkkenforholdene på stedet er helt i top.

Plejecentret, som Forenede Care driver i Karlslunde, har netop haft uanmeldt kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen, og resultatet af besøget var fornyelse af den Elite-smiley, som plejecentret for kun tre måneder siden blev tildelt.

- I januar måned blev vi ellers tildelt en Elite-smiley på Langagergård. Men der er tiltrådt en ny kontrollant hos Fødevarestyrelsen, som dækker vores område, og derfor blev vi, efter hun er tiltrådt, uanmeldt kontrolleret igen, forklarer Kitt Krogslund Steenberg, der er køkkenleder på Langagergård Plejecenter.

En Elite-smiley bliver første gang udløst, når man har modtaget fire storsmilende smileys i træk og ikke har haft anmærkninger på nogen kontrolrapport de seneste 12 måneder.

Fornyelsen af Elite-smileyen er et rart skulderklap fra Fødevarestyrelsen, som man på plejecenteret sætter pris på, mener Kitt Krogslund Steenberg.

- Det er rigtig godt, at Fødevarestyrelsen med Elite-smileyen anerkender, at vi har styr på tingene, og at vi fortsat udfører arbejdet og håndterer hygiejnen i køkkenregionerne ordentligt. Det er vi selvfølgelig meget glade for og stolte af. Vi har dagligt med mange beboere, medarbejdere, pårørende og gæster på plejecenteret at gøre, og de skal gerne være helt trygge ved forholdene i køkkenet. Det vægter vi meget højt, siger hun.

Ved kontrolbesøget, som varede et par timer, kontrollerede Fødevarestyrelsens medarbejder blandt andet hygiejnen i køkkenet, rengøringen, opbevaringen og datomærkningen af fødevarerne.

- Og der var intet at komme efter. Kontrollanten var meget positiv og glad over at registrere, hvordan køkkenforholdene så ud. Hun roste stedet og forholdene meget, siger Kitt Krogslund Steenberg med tilfredshed i stemmen og tilføjer, at der gælder særlige forholdsregler for plejecenterkøkkener, som skal følges med hensyn til håndtering og tillavning af råvarer og deres holdbarheder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094