23948sdkhjf

Ældre til OL i gummistøvlekast og ballonbadminton

Under Ringkøbing-Skjern Kommunes årlige sundhedsuge dystede ældre fra Seniorstedet og Centerparken og skoleelever i fælles aktiviteter - og dét var en stor succes for alle.

Ballonbadminton, stigegolf og gummistøvlekast.

Det var nogle af de olympiske discipliner som ældre og skolebørn fra Videbæk hyggede sig med for nylig, hvor 2. klasserne på Videbæk Skole havde inviteret ældre fra Seniorstedet og Centerparken på besøg i anledning af Sundhedsugen i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Det var en stor succes for alle at holde olympiske lege for skolebørn og ældre sammen. Børnene var glade, de ældre var glade, og alle følte de gjorde noget godt for hinanden. Den slags arrangementer vil vi absolut fortsætte med, siger social- og sundhedsassistent Helena Johansen fra Seniorstedet Videbæk.

- Da vi kom, stod børnene helt udenfor døren og sagde velkommen til Videbæk Skole. Det var tydeligt at se og høre, at de var stolte af at få gæster og havde fået at vide, at de skulle tale høfligt og tydeligt, fortæller hun.

Skoleleder Karina Degryr bød velkommen og understregede, at når vi giver børn gode oplevelser, så betaler de altid tilbage med nye positive oplevelser.

- Det svarede vores ældre højt og tydeligt ja til, og så var vi allerede godt i gang med dagen, siger Helena Johansen.

Børnene var delt ind i hold, som fik en eller to gæster fra Seniorstedet og Centerparken med rundt i de forskellige "olympiske" discipliner.

Grupperne kæmpede sammen mod de andre grupper i blandt andet ballonbadminton, stigegolf og gummistøvlekast samt et stjerneløb med grammatiske opgaver, hvor børnene kunne brillere. Til gengæld var de ældre langt de stærkeste i "Kryds og tværs".

Lærer for anden klasse, Lillian Veggerby Sandbøl, var glad for at se, hvordan børnene voksede med opgaven og nød at vise deres gæster vores rundt på skolen. De små, interne konflikter, der kan være mellem eleverne i dagligdagen, var helt forsvundet.

- Jeg kan kun anbefale andre skoler at prøve sig med lignende arrangementer, og vi har allerede selv talt om, at vi vil invitere de ældre på besøg igen, denne gang måske til brætspil, siger lærer Lillian Veggerby Sandbøl.

Dagen sluttede af med pålægskagemand, pølsehorn og deltagermedaljer til alle. Plus selvfølgelig som i alle olympiske lege: uddeling af guld, sølv og bronze.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125