23948sdkhjf

Nyt friplejehjem i Hobro

Byggeprojektet sætter bl.a. særlig fokus på beboernes kontakt til naturen.

I Kirketerp i det nordlige Hobro planlægger CKC Property og den lokale ildsjæl, Jon Pugholm, at opføre et nyt friplejehjem med 24 handicapvenlige lejligheder.

Atra Arkitekter er valgt som arkitekt på byggeriet, som vil blive projekteret i løbet af foråret. Går alt efter planen, vil selve byggeriet blive udbudt i fagentrepriser efter sommerferien.

- Byggeriet er tegnet med særligt fokus på områdets historie, hvor Danmarks ældste økologiske kvæglandbrug har været seneste skud på stammen i en 400-årig landbrugstradition på området. De økologiske elementer indarbejdes i projektet, hvor der sættes særligt fokus på beboernes kontakt til – og forbindelse med – naturen og det dyrkede, skriver Atra Arkitekter på sin hjemmeside.

Projektet omfatter en serie af sanse- og oplevelseshaver, hvor aktiviteter blandes med en rekreativ oplevelsessti.

Kirketerp står i de kommende år foran en markant byudvikling. Foruden det nye friplejehjem er der planer om at bygge flere hundrede boliger. Tidligere i år igangsatte Lejerbo, BM Byggeindustri og Atra Arkitekter et byggeri med 26 almene familieboliger i området.

Det er CKC Property, der står bag den overordnede udvikling af Kirketerp, som efter planen skal bebygges med et miks af rækkehuse i et og to plan samt moderne energioptimerede villaer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078