23948sdkhjf

Skridsikre sokker til patienter udløser pris

Røde Kors i Esbjerg har netop modtaget prisen ”Den Gode Idé” for deres indsats med at strikke varme, skridsikre sokker til patienter med dårligt blodomløb i benene på Sydvestjysk Sygehus.

Onsdag var cirka 100 frivillige, ansatte i Region Syddanmark og medlemmer af regionsrådet mødt op på Psykiatrisk Afdeling i Vejle for at uddele regionens Frivillighedspris og Prisen for Den Gode Idé.

Prisen for Den Gode Idé gik til Røde Kors i Esbjerg med den begrundelse, at så umiddelbar og enkel en idé, som at strikke varme, skridsikre sokker til patienter med dårligt blodomløb i benene, giver rigtig god mening for patienterne.

- Det er helt fantastisk, at et par sokker kan gøre så meget. At vi kan vinde sådan en pris. Vi ved jo godt, at patienterne er glade for dem, men at det skulle føre til sådan en pris, det havde vi ikke forventet, siger frivillig Ella Hedegaard Andersen fra Røde Kors Esbjerg.

- Vi er stolte og glade på deres vegne. Det er virkelig en god idé, og vores patienter er rigtig glade for sokkerne. Det giver altid en god stemning på afdelingen, når de frivillige fra Røde Kors kommer med en ny sæk sokker til os, siger oversygeplejerske Lene Jensen fra Neurologisk Afdeling på Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg, der er modtager af sokkerne.

Rågivningstilbud løb med Frivilligprisen

Frivillighedsprisen gik til de frivillige i headspace i Region Syddanmark. headspace er et landsdækkende, gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år, der i Region Syddanmark har rådgivningscentre i Esbjerg, Odense, Billund og Aabenraa. headspace har et tæt samarbejde med Psykiatrien i Region Syddanmark, der stiller en medarbejder til rådighed på alle fire centre.

Begrundelsen for at give prisen til de frivillige i headspace var, at de gør en stor og vigtig indsats for at hjælpe børn og unge, som har det svært. De står til rådighed, inden problemerne vokser sig for store, og i nogle tilfælde kan det betyde, at de unges problemer ikke udvikler sig til mere alvorlige psykiske lidelser.

En dommerkomité, der blandt andet indeholder repræsentanter for lokale frivilligorganisationer, står bag udvælgelsen af de to vindere.

Udover de to vindere var yderligere to indsatser nomineret til priserne: Frivillige på Hospice Sydfyn, der stiller op døgnet rundt for at gøre den sidste tid så god som mulig for beboerne, og børne- og ungecaféerne Ællingen og Svanen på H.C. Andersen Børnehospital, OUH, som drives af frivillige unge fra Ungdommens Røde Kors.

Dagen blev også brugt til at hylde de mange frivillige, der dagligt gør en stor indsats på regionens sygehuse, sociale institutioner og i den præhospitale indsats som frivillige akuthjælpere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125