23948sdkhjf

Demens: Ny pulje skal forbedre brugen af livshistorier

Kommunale og private leverandører kan lige nu søge puljen.

En ny pulje skal bidrage til at forbedre brugen af livshistorier i demensplejen.

Puljen kan lige nu søges af kommunale og private leverandører af plejeboliger og plejehjemspladser og hjemmepleje

"Arbejdet med livshistorier er meget udbredt på demensområdet, men der er en række forhold, der ofte begrænser nytten. For eksempel har de oplysninger, der udvælges til livshistorien, ikke altid praktisk relevans for personens nuværende situation. Det kan også være tidskrævende at hente livshistorien frem fra journalen, og det er heller ikke alle medarbejdere, som forstår, hvordan de kan benytte kendskabet til personen til at øge beboerens trivsel eller finde gode, konkrete løsninger på hverdagens udfordringer. Det kan også knibe med at få spredt denne viden til andre kolleger og dermed få kontinuitet i plejen og omsorgen, når de gode løsninger er fundet", skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Den nye pulje skal bidrage til at forbedre brugen af livshistorier i plejen og omsorgen for mennesker med demens, herunder ved at vejlede medarbejdere og fremme anvendelsen af digitale værktøjer bl.a. med henblik på at sikre kontinuitet i plejen.

Der er ansøgningsfrist den 7. august.

Du kan læse mere om puljen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Puljen til forbedret brug af livshistorier i plejen og omsorgen for mennesker med demens er en del af aftalen om satspuljen på sundheds- og ældreområdet for 2017-2020. Der er afsat 4,0 mio. kroner i 2017. Heraf anvendes 0,2 mio. kr. til administration af puljen og de igangsatte projekter.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078