23948sdkhjf

Københavnske plejecentre tilbydes rådgivning

København får nu mulighed for at få gode ’fif’ til demensvenlig indretning

Nu kan københavnske plejecentre få rådgivning om demensvenlig indretning.

- Vi vil gerne tilbyde plejecentrene, at de kan få en rådgiver ud, og de sammen kan gennemgå deres plejecenter. Dels i forhold til at man kunne få mere viden om, hvordan man generelt kunne indrette mere demensvenligt, men også få noget vejledning og nogle gode fif til hvordan man lige kunne ændre en lyskilde eller flytte en sofa eller sætte et klistermærke op. Vi er helt derude, hvor det bliver meget konkret. Og det skal være i en skala, så det er også noget, som plejecentrene kan ret let plukke og omsætte, fortæller Berit Soon Olsen, konsulent i Afdelingen for Velfærdsinnovation.

Københavns Kommune har fået satspuljemidler til projektet fra puljen til demensegnet indretning og ombygning af plejecentre. Kommunen har alene fået penge til rådgivning, og ikke til lave de konkrete tilretninger.

Denne artikel har været bragt i den trykte avis, Magasinet Pleje, 28. april 2017.

Normalt ville artiklen være låst og kun tilgængelig for vore abonnenter. Vi har åbnet op for hele vores pleje-univers for en periode, så du gratis kan læse med og også dykke ned i vores arkiv.


Rådgivningen kommer til at tage afsæt i det enkelte plejecenter.

- Det, der er tanken med det her, det er, at rådgiveren kan gå rundt på plejecentret og se nogle af de udfordringer, man har med indretningen. For eksempel kunne plejecenterchefen udpege nogle af de udfordringer, de har med indretningen af bestemt rum, og så kan man få en tilbagemelding enten på stedet eller efterfølgende i forhold til, hvad man har mulighed for at gøre her. Og det er jo ikke sådan noget med at flytte vægge, det er ikke der, vi er, det skal være nogle ret lavpraktiske løsninger, forklarer Berit Soon Olsen, der håber, projektet kan gå i gang til efteråret.

Den rådgiver, som kommer ud på plejecentrene, opsamler også en masse viden, som kan bruges, når man for eksempel skal bygge nyt eller bygge om.

- Jeg tænker, at den person bliver sådan en vidensbank i forhold til københavnske plejecentre og indretning og eksisterende udfordringer og ønsker og behov. Det tror jeg kan være gavnligt for os i forbindelse med nybyggeri, siger Berit Soon Olsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047