23948sdkhjf

Nyt plejecenter på vej i Gribskov

Det er Gribskov Kommune og OK-Fonden, der står bag 72 nye plejeboliger i Bavne Ager Vest i Gilleleje.

Der er et nyt plejecenter på vej i Gribskov.

Gribskov Kommune og OK-Fonden står bag 72 nye plejeboliger i Bavne Ager Vest i Gilleleje. ATP Ejendomme opfører byggeriet og udlejer de færdige bygninger til OK-Fonden, der skal drive centret.

Gribskov Kommune tager med salget af endnu en del af Bavne Ager Vest i Gilleleje hul på et helt nyt kapitel af byens udvikling. OK-Fonden vil drive plejecenter ved at leje de nye bygninger på grunden.

- Det er et samarbejde, som direkte kommer vores mange ældre borgere til gavn, fordi vi får opført et nyt og moderne plejecenter med tilhørende nye seniorboliger. Vi viser, at vi med aftalen tænker både langsigtet og i nye løsninger, fordi vi skaber boliger, som efterspørges af fremtidens ældre. Samtidig kan alle borgere i Gribskov glæde sig over, at udviklingen af Bavne Ager giver penge i kommunekassen og medvirker til den vækst, som både gavner erhvervslivet og giver jobmuligheder til flere, siger borgmester Kim Valentin (V).

Ifølge aftalen bliver det ikke dyrere for borgerne og Gribskov end tilsvarende kommunale plejetilbud. Gribskov Kommune betaler udelukkende for de beboere, som selv vælger at bo på det nye plejecenter.

Vægt på hjemlighed

OK-Fonden, der kommer til at forestå den overordnede planlægning og drift af det kommende plejecenter, er en non-profit organisation, som bygger og driver seniorbofællesskaber, plejehjem, psykiatriske bo- og behandlingssteder og hospice i Danmark.

- Kombinationen med senior- og plejeboliger betyder, at vi over tid kan give mennesker mulighed for at blive i deres private bolig livet ud – også hvis man får behov for hjælp og pleje. I plejeboligerne lægger vi afgørende vægt på hjemlighed samtidig med, at vi sikrer, at boligerne er egnede til mennesker med demens, siger OK-Fondens administrerende direktør, Paul Erik Weidemann.

Det er Seniorbolig Danmark, et datterselskab i ATP Ejendomme, der opfører plejecentret.

Projektet er betinget af, at Seniorbolig Danmark kan få udført byggeriet til et beløb, som gør det muligt, at OK-Fonden kan indgå en prismæssigt konkurrencedygtig lejeaftale for bygningerne.

- Projektet er et godt eksempel på en investering i vores danske boligstrategi, hvor vi både kan se muligheden for et langsigtet og stabilt afkast til gavn for vores medlemmer, samtidig med at vi bidrager til at løse en vigtig samfundsopgave, siger adm. direktør Michael Nielsen fra ATP Ejendomme.

Det solgte areal er på 31.500 m2 jord = ca. fem fodboldbaner. Byrådet valgte at sælge til Seniorbolig Danmark under rådgivning af Northern Horizon www.nh-cap.com, der forvalter disse investeringer og er specialiseret inden for netop denne type investeringer.

Gribskov Kommune og OK-Fonden vil i samarbejde invitere borgere og foreninger til at bidrage med inspiration til byggeriet. Går alt efter planen, ventes byggeriet påbegyndt ultimo 2017.

Byrådet i Gribskov Kommune har på byrådsmødet den 6. marts vedtaget at sælge to delarealer i Bavne Ager Vest til Seniorbolig Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109