23948sdkhjf

Ny overenskomst. "En vigtig milepæl for branchen"

Den nye brancheoverenskomst for handicaphjælpere vil gøre det mere attraktivt at arbejde som handicaphjælper, vurderer Bruger - Hjælper Formidlingens direktør.

En ny overenskomst mellem FOA og Dansk Erhverv er et vigtigt skridt mod en professionalisering af branchen og en milepæl, der forhåbentlig vil give handicaphjælperne den anerkendelse, de fortjener. Sådan lyder det fra Bruger – Hjælper Formidlingen A/S, der som den første virksomhed er tiltrådt overenskomsten.

- Overenskomsten er en vigtig milepæl for branchen som helhed. Den vil uden tvivl gøre det mere attraktivt at arbejde som handicaphjælper og give alle, der arbejder i faget, en velfortjent anerkendelse af deres arbejde. Vi håber også på, at mere gennemsigtighed om løn- og andre ansættelsesforhold kan gøre det lettere for beslutningstagerne i den offentlige sektor at skelne mellem leverandørerne på markedet, siger Jens Hornemann, administrerende direktør i Bruger – Hjælper Formidlingen A/S.

Bruger – Hjælper Formidlingen A/S indgik allerede i 2015 en virksomhedsoverenskomst med FOA og har siden arbejdet for at samle branchen i en fælles overenskomst. Den kommer nu både hjælperne og brugerne til glæde og gavn.

- Vores medarbejdere udfører en meget vigtig opgave, og det er helt afgørende, at vi kan give dem de rigtige, professionelle rammer om deres faglighed og arbejdsglæde. Overenskomsten er et væsentligt skridt mod en professionalisering af branchen og etableringen af handicaphjælp som en anerkendt profession. Den vil gøre det lettere at rekruttere og fastholde handicaphjælpere, og det vil uden tvivl give brugerne mere ro og stabilitet i deres hverdag, siger Jens Hornemann.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11