23948sdkhjf

Odense sætter fokus på gåture for ældre

Kampagnen 'Gang i uge 23' skal vise, at det kan være både let, sjovt og socialt at gå.

I næste uge sætter Odense for 8. år i træk fokus på seniorer og gang

Kampagnen 'Gang i uge 23' er et samarbejde mellem frivillige foreninger/enkeltpersoner, By- og Kulturforvaltningen og Ældre - og Handicapforvaltningen. Formålet med gåkampagnen er at give alle interesserede - men primært seniorer - gratis og uforpligtende adgang til anderledes gåture, og at vise at det kan være både let, sjovt og socialt at gå.

Med kampagnen håber Odense Kommune på at kunne inspirere folk til at melde sig ind i den lokale gåklub eller starte deres egen, så de kan komme ud at gå mere i hverdagen.

- En gåtur kan gøre underværker for både krop og sjæl. Jeg går f.eks. ofte selv en tur, hvis jeg skal træffe en vigtig beslutning og har brug for at samle tankerne. Og så er der ingen tvivl om, at det er sundt at komme ud at gå og på den måde få rørt kroppen. Men for Odense Kommune handler det mindst lige så meget om at opfordre folk til at komme ud at gå sammen med nogen. På den måde kan man blive en del af et fællesskab og gøre noget godt for sig selv på samme tid, siger rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Brian Skov Nielsen.

Der er planlagt 46 forskellige gåture i løbet af ugen. Ruterne varierer fra 1 km til 32 km, og de er placeret over alt i byen. Dermed er der noget for enhver smag, uanset om man vil gå lange ture, korte ture, ture i sit nærområde eller opleve et nyt område af byen.
Turene arrangeres af frivillige foreninger, patientforeninger, andre aktive frivillige og Odense Kommune.

Selvom 'Gang i uge 23' primært er rettet mod seniorer, er der igen i år arrangeret ture omkring plejecentrene med børn fra nærliggende børnehaver. 

- Samarbejdet med børnehaverne var en stor succes sidste år, hvor ca. 200 børn spredte liv og glade dage på de udvalgte gåture. Derfor har vi valgt at gentage samarbejdet i år, fortæller Elsebeth Lind Mikkelsen, der er frivillighedskoordinator og medarrangør af gå-kampagnen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112