23948sdkhjf

Aftale: 800 millioner til kernevelfærd

Ældreområdet prioriteres højt i den nye aftale mellem Regeringen og KL om kommunernes økonomi for det kommende år, lyder det fra begge parter.

Regeringen og KL har netop indgået aftale om kommunernes økonomi for 2018, hvor der er prioriteret 800 mio. kr. til borgernær kernevelfærd. Midlerne går bl.a. til ældreområdet til at understøtte kommunernes arbejde med at yde værdig pleje og omsorg for ældre borgere.

- Det er et meget vigtigt signal, vi sender med den her aftale. Vi giver 0,8 mia. kr. til kernevelfærd, som især skal ud og arbejde til glæde for de ældres pleje og livskvalitet. Det gør mig uendelig glad, at KL er enige med regeringen i den prioritering, siger ældreminister Thyra Frank, der har siddet med ved forhandlingsbordet i Finansministeriet.

Her er man også blevet enige om at igangsætte en kuglegravning af ældreområdet, så der kan findes mere tid til kerneopgaven. Ved siden af kulegravningen fortsætter det afbureaukratiseringsarbejde, som ældreministeren og KL igangsatte i december 2016. 

- De ansatte i ældreplejen og plejehjemmene skal ikke opleve, at de er nødt til at vende ryggen til Hr. Hansen, fordi de hele tiden skal registrere og dokumentere. Vi skal vise mere tillid til de mange dygtige medarbejdere i ældreplejen, som skal have frihed til at koncentrere sig om kerneopgaven, nemlig omsorgen og plejen for de ældre", siger Thyra Frank.

Senere på sommeren afsluttes arbejdet med at se på, hvordan konkurser i ældreplejen kan forebygges, og i forhandlingerne er det aftalt, at regeringen vil drøfte resultatet af analysearbejdet med KL.

Både ældreminister Thyra Frank og sundhedsminister Ellen Trane Nørby hæfter sig ved at økonomiaftalen for 2018 er rigtig god for de ældre og patienterne.

- Vi har fået en god aftale, hvor regeringen og KL er enige om at prioritere det nære sundhedssystem - og de ældre - og det er nødvendigt i en tid, hvor udviklingen betyder, at vi får flere ældre og kronikere, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby, der også hæfter sig ved aftalen om, at styringen i psykiatrien skal forbedres på tværs af sektorer.

- Jeg er rigtig glad for, at aftalen om, at det igangværende styringsarbejde af psykiatrien har stor prioritet. Det er rigtig vigtigt, at vi får set grundigt på, hvordan styringen og kvaliteten i psykiatrien kan forbedres. Formålet er klart for mig – det handler om, at snitflader på tværs af sektorer fjernes til gavn for mennesker med psykiske lidelser. Vi har med aftalen forpligtet hinanden på at kunne præsentere en række ambitiøse anbefalinger på området sidst på året, og det er tiltrængt, siger Ellen Trane Nørby.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078