23948sdkhjf

Aarhus: Bedre hjemmehjælp og flere korttidspladser

Ny økonomiaftale mellem Regeringen og KL skal give ældre i Aarhus bedre service, forventer rådmand Jette Skive.

Regeringen og KL indgik forleden aftale om kommunernes økonomi for 2018, hvor der er prioriteret 800 mio. kr. til 'borgernær kernevelfærd'.

Det glæder rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive, der ser frem til at kommunen kan bruge flere midler på bl.a. bedre hjemmehjælp til borgerne. Hun er bl.a. tilfreds med, at Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S), der var med i forhandlingerne som næstformand for KL, var meget opmærksom på det demografiske pres, der er på kommunerne som følge af flere ældre.

- Det er derfor glædeligt, at det flere steder i aftalen er fremhævet, at regeringen og KL er enige om at prioritere ældreområdet – både på drift og anlæg, siger Jette Skive.

- Står det til mig, skal de nye penge til kommunerne bruges på varm frisklavet mad på plejehjem hver dag, bedre pleje af hjemmeboende ældre og flere korttidspladser, når ældre bliver tidligere og tidligere udskrevet fra hospitalerne, siger Jette Skive.

- Samtidig skal vi give hjemmeboende borgere bedre vilkår for pleje. Med en såkaldt hjemmeplejepakke får borgerne et endnu mere sammenhængende forløb med samme hjælper. Samtidig bør vi give endnu bedre aflastning til pårørende, som passer nærtstående med demens.

Jette Skive ønsker sig bl.a. at udvide antallet af korttidspladserne på rehabiliteringscentret Vikærgården, grundet hurtigere udskrivning fra hospitaler og sygehuse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078