23948sdkhjf

Ældre Sagen: Kommuner svigter i brugen af værdighedsmilliard

Folketinget bevilgede i 2015 en milliard kroner til mere værdig ældrepleje i danske kommuner. Men kommuner har kun brugt knapt 600 millioner kroner, viser tal som Ældre Sagen har analyseret.

'Værdighedsmilliarden', der i 2016 blev bevílget af et flertal i Folketinget, er skrumpet ude i kommunerne. Kritikken kommer fra Ældresagen, efter at en ny analyse - foretaget af Ældre Sagen selv - viser, at pengene kun delvist når ud til de ældre med plejebehov.

Det fremgår af en analyse af kommunernes ældreøkonomi 2015-17, som er udarbejdet for Ældre Sagen af Data og Formidling på basis af kommunernes 2015- og 16-regnskaber, 2017-budget samt antallet af ældre i de enkelte kommuner. 

Der blev fra Folketingets side bevilget en hel milliard - '...men fra 2015-2017 er kommunernes udgifter til ældrepleje samlet set kun stedet med knapt 600 millioner kroner målt i faste priser', skriver Ældre Sagen i en pressemeddelelse.

- Det er rigtig godt, at Folketinget har bevilget værdighedsmilliarden til pleje og omsorg af ældre, for uden den havde det set endnu værre ud, siger Ældre Sagens administrerende direktør, Bjarne Hastrup.

Regeringen har netop forhandlet en ny økonomiaftale med landets kommuner. Den er resulteret i 800  mio. kr. ekstra til at yde værdig pleje og omsorg for ældre med plejebehov.

- Med kommuneaftalen får ældreområdet forhåbentligt et reelt løft. Vi vil fortsat holde et vågent øje med, om der i praksis ude i kommunerne bliver leveret den værdige ældrepleje, som politikerne lover, siger Bjarne Hastrup.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094