23948sdkhjf

En halv milliard kroner ekstra til sundhedsvæsenet i 2018

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby er glad for økonomiaftalen med Danske Regioner.

Regeringen har netop indgået en økonomiaftale med Danske Regioner, som skal løfte sundhedsområdet med en halv milliard kroner.

Med aftalen er der ikke blot sikret bedre økonomiske rammer for sundhedsvæsenets fortsatte udvikling, aftalen indeholder også en række forbedringer for de mange danskere, som årligt er i kontakt med sundhedsvæsenet, hvad enten det er somatikken eller psykiatrien, mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

- Aftalen med regionerne er et markant løft af det danske sundhedsvæsen til glæde for patienterne og de mange ansatte, der hver dag gør en forskel for patienterne og deres pårørende, siger hun.

Ellen Trane Nørby glæder sig over de forhandlinger om økonomiaftalen for 2018, der nu er faldet på plads med formanden for Danske Regioner Bent Hansen og næstformand Stephanie Lose.   

- Jeg er glad for, at aftalen om det igangværende arbejde med en styringsgennemgang af psykiatrien bliver højt prioriteret. Det er rigtigt vigtigt, for vi har en række udfordringer på det psykiatriske område, som vi skal have løst, siger hun. 

- Med løftet på de 500 millioner kroner styrker vi vores sundhedsvæsen og bidrager til at sikre høj kvalitet og tryghed om patientens rejse gennem sygehusvæsenet. Vi har med aftalen både løftet somatikken og psykiatrien. Vi har løftet de særlige bosteder, og vi har aftalt, at der fortsat øremærkes midler til landets fødeafdelinger set i lyset af de stigende fødselstal, udtaler Ellen Trane Nørby efter forhandlingerne er faldet på plads.

Med aftalen holdes de regionale anlægsudgifter ligeledes på et højt niveau med 7 mia. kr. i 2018, hvoraf 4,8 forudsættes anvendt på de nye supersygehuse, herudover er der en deponerings fritagelsespulje på 400 mio. kroner, skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093