23948sdkhjf

Aalborg runder 5.000 demensvenner

Der er overvældende interesse for at blive demensven i Aalborg Kommune.

Der er stor interesse for at blive demensven i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune har nemlig uddannet indtil videre 5.000 demensvenner i samarbejde med Alzheimerforeningen.

- Vi er overvældede over interessen for at blive demensven i Aalborg Kommune. Vi er meget ambitiøse på demensområdet, og derfor satte vi os det mål, at vi ville uddanne 4.000 demensvenner i 2017. Men vi er blevet løbet helt over ende af interessen, og derfor nåede vi slet ikke at fejre vores mål, inden vi var godt på vej mod de 5.000, fortæller rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Thomas Krarup.

Demensvenner lærer både at spotte mennesker med demens i gadebilledet og hvordan de kan tilbyde at hjælpe dem, hvis de for eksempel er forvirrede eller utrygge. Man kan bl.a. møde demensvennerne i Musikkens Hus, supermarkedet, hos Politiet og hos tandlægen.

- Demensvennerne gør med ganske små handlinger en kæmpe forskel for mennesker med demens. En dag stod en ældre herre og tomlede i en rundkørsel i en af kommunens mindre byer – det fik en af vores demensvenner til at reagere og tilbyde sin hjælp. Den ældre herre havde ganske rigtig forvildet sig for langt væk fra hjemmet, men fik hurtigt hjælp til at finde tilbage igen. Den slags historier hører vi rigtig mange af fra vores demensvenner, forklarer frivillighedskoordinator og projektleder for demensvennerne i Aalborg Kommune Karin Boye Nielsen.

I morgen tirsdag den 13. juni kl. 15.00 fejrer Aalborg Kommune og Alzheimerforeningen, at der nu er 5.000 demensvenner i Aalborg Kommune. Det sker i Musikkens Hus, hvor musikere fra Symfoniorkestret slår tonen an, mens rådmand Thomas Krarup og direktør ved Alzheimerforeningen Nis Peter Nissen står for talerne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08