23948sdkhjf

Sundhedssamtaler til 800 borgere i Sønderborg

Projektet "Tjek på din sundhed?" skal afprøve nye metoder i det opsøgende arbejde med at få borgere til at benytte sig af de kommunale sundhedstilbud.

Det kan være svært selv at opdage eller forebygge sygdomme som muskel- og skeletlidelser, KOL, diabets og hjertekarsygdomme i tide. I Sønderborg skal et nyt projekt hjælpe til at finde ud af, hvordan man kan få borgere mellem 40 og 60 år, som er i risiko for disse sygdomme, men som ikke går til lægen, til at interessere sig mere for deres helbred og møde op til et kommunalt sundhedstilbud, der kan være med til at forebygge kronisk sygdom. Projektet hedder 'Tjek på din sundhed?'.

Formålet med projektet er at afprøve nye metoder i det opsøgende arbejde med at få borgere til at benytte sig af de kommunale sundhedstilbud. Gennem et samarbejde mellem fagforeningerne og de private virksomheder i kommunen vil der i projektperioden tilbydes samtaler til virksomhedernes medarbejdere med fokus på borgerens generelle sundhed, og hvordan de kommunale forebyggelsestilbud kan hjælpe med at blive sundere.

Projektet udvikles og gennemføres i et samarbejde mellem 3F Als, Linak A/S og  Sundhedscentret i Sønderborg Kommune. Det forventes, at der i projektperioden gennemføres sundhedssamtaler med 800 borgere på kommunens private virksomheder, og at borgernes viden om kommunens sundhedstilbud samt om risikofaktorer og risikoadfærd øges.

- Ved at tilbyde borgerne sundhedssamtaler på deres arbejdsplads kan vi være med til at øge kendskabet til kommunens mange forebyggelsestilbud. Det kan være med til at fremme sundheden for den enkelte borger og samtidig forebygge udvikling af kroniske sygdomme, udtaler Helge Larsen, formand for sundhedsudvalget.

- Vi håber, at projektet kan være med til at hjælpe en stor gruppe af vores medlemmer til at få mere fokus på egen sundhed og helbred, og at det kan være med til at øge både arbejdsglæde, livsglæde og give færre sygedage, udtaler formand for 3F Als, Marita Geinitz.

Private virksomheder og kommunen har i forvejen et samarbejde gennem projekt "Virksomhed med overskud". Dette samarbejde er med til at styrke borgernes bevidsthed om og ansvar for egen sundhed og trivsel, idet borgerne støttes i egen sundhed, også på arbejdspladsen.

Sundhedsstyrelsen har bevilliget 2,5 mio. kr. til gennemførelse af projektet "Tjek på din sundhed?" i perioden 1. august 2017 - 31. juli 2020. Pengene kommer fra en pulje, som Sundhedsstyrelsen har afsat til styrket rekruttering til kommunale sundhedstilbud.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078