23948sdkhjf

Nu kan du søge penge til demens-rådgivning

Ny pulje til rådgivnings- og aktivitetscentre for mennesker med demens og deres pårørende.

Kommuner kan i samarbejde med regionale enheder og frivillige organisationer nu søge en pulje, der giver støtte til etablering af 12-15 rådgivnings- og aktivitetscentre på landsplan. 

Der er afsat 37,5 mio. kroner i 2017-2019. Heraf anvendes 2 mio. kr. til administration af puljen og evalue-ring af de igangsatte projekter.
For at flest mulige får adgang til centrene, lægges der i vurderingen vægt på en geografisk spredning. 

Det oplyser Sundhedsstyrelsen.
"Rådgivnings- og aktivitetscentrene skal give anonym og uvisiteret rådgivning og støtte til mennesker med demens og deres pårørende. Centrene skal derudover tilbyde sociale og fysiske aktiviteter, og give mål-gruppen mulighed for samvær med ligestillede f.eks. i demenscafeer eller pårørendegrupper, og på kurser for pårørende og mennesker med demens," lyder det.

Det er primært de hjemmeboende mennesker med demens i de tidlige stadier af sygdommen, der kan drage nytte af ordningen. Men det kan også fungere som samlingssted for særlige grupper af demensramte. 

Til inspiration for ansøgere til puljen er der udarbejdet en vidensafdækning med erfaringer fra eksisterende tilbud, som offentliggøres i juni måned 2017. 
Ansøgningsfristen er den 29. september 2017.

Centrene skal også have fokus på velfærdsteknologi, f.eks. i form af teknologibiblioteker, hvor brugerne kan låne et hjælpemiddel med hjem for at vurdere, om det kan være en hjælp og støtte i hverdagen.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08