23948sdkhjf

Dansk Erhverv: Sæt nu rehabiliteringen fri

- I forvejen er der et velfungerende frit valg på hjemmeplejen. Nu handler det om at skabe mulighed for sammenhæng i alle kommuner, siger velfærdspolitisk fagchef for Dansk Erhverv, Rasmus Larsen Lindblom i forbindelse med ny praksisundersøgelse af paragraf 83A.

Den nye evalueringsrapport af servicelovens paragraf 83A - som Rambøll og Sundheds- og Ældreministeriet netop har offentliggjort - viser, at hver anden kommune helt eller delvist har inviteret private virksomheder med ind, når ældre får hjælp til selvhjælp i hverdagen.

Men der er behov for at give de ældre endnu mere selvbestemmelse, siger velfærdspolitisk fagchef fra Dansk Erhverv, Rasmus Larsen Lindblom.

- Den ældre skal i centrum og selv kunne vælge privat rehabilitering - uanset hvilken kommune han eller hun bor i. Derfor er der behov for ny lovgivning på området, siger Rasmus Larsen Lindblom til Magasinet Pleje.

Han påpeger, at det er positivt, at private virksomheder er en stor del af omstillingen i ældreplejen. Og han vil derfor gerne rose de af kommunerne - den ene halvdel - der har åbnet op og valgt de private til.

- Det giver borgeren en reel mulighed for sammenhæng på tværs af ydelser og paragraffer. I forvejen er der et velfungerende frit valg på hjemmeplejen, hvor det ca. er hver tredje borger, der har valgt en privat leverandør. Nu handler det om at skabe mulighed for sammenhæng i alle kommuner, siger Rasmus Larsen Lindblom.

Han skoser dog den anden halvdel af kommunerne, der ikke lader det private erhvervsliv tage del i rehabiliteringen.

 - Det er en konkret barriere for det frie valg og for sammenhæng og kontinuitet, når den anden halvdel af landets kommuner ikke har åbnet op og inddraget et privat alternativ til kommunen. Dansk Erhverv ønsker lovgivningen ændret – så de ældres frie valg udvides.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111