23948sdkhjf

Sygehusdirektør i Slagelse kalder påbud ubegrundet

Der er ikke grund til at tvivle på neurologiske patienters sikkerhed på Slagelse Sygehus, siger direktør.

Der er ingen grund til, at akutmodtagelsen på Slagelse Sygehus har fået påbud mod at varetage særligt sårbare neurologiske patienters sikkerhed.

Det siger sygehusdirektør på Slagelse Sygehus, Vagn Bach.

- Jeg mener, at påbuddet er ubegrundet. Vi har rettet så meget op på tingene, at det ikke burde være kommet, siger han.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der torsdag har forbudt Slagelse Sygehus at modtage og behandle akutte patienter med fire forskellige diagnoser.

Det gælder epilepsipatienter, patienter med en blodprop eller blødning i hjernen og lammelser på grund af betændelse i nervesystemet.

- Vi tager det selvfølgelig alvorligt og efterlever det påbud, vi har fået. Men patienter kan være fuldstændig trygge ved, at vi håndterer dem på ret vis på Slagelse Sygehus.

Problemet er ifølge styrelsen, at patienter ikke bliver mødt med tilstrækkelige lægefaglige kompetencer. Patienter bliver heller ikke tilset i tide, lyder det.

Sagen har været i gang i mere end et år. Styrelsen for Patientsikkerhed modtog i maj 2016 en indberetning fra nogle yngre læger på sygehuset, som var bekymrede.

Styrelsen tog på kontrolbesøg på sygehuset i sommeren sidste år, hvor indberetningen ifølge styrelsen blev bekræftet.

Vagn Bach mener, at der siden indberetningen er rettet kraftigt op på forholdene.

- Vi har selv været inde og korrigere på rigtig mange ting, og vi har også selv midlertidigt lukket det akutte afsnit, så patienter, der skal indlægges på den akutte afdeling, bliver overført til Sjællands Universitetshospital, siger han.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094