23948sdkhjf

Omstridt leverandør af hjemmepleje går konkurs

Lolland Kommune overtager straks plejen af borgere, som er passet af det konkursramte firma Pleje Plus.

Lolland Kommune har modtaget oplysning om, at Pleje Plus har indgivet konkursbegæring. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse i dag fredag.

Pleje Plus indstiller driften med virkning fra idag 30. juni 2017. Lolland Kommune overtager derfor med øjeblikkelig virkning de borgere, som har modtaget personlig pleje og praktisk hjælp fra Pleje Plus.

Alle borgere, som modtager daglig personlig hjælp i weekenden, vil blive kontaktet af Lolland Kommune i dag. Øvrige borgere, der modtager daglig personlig hjælp, vil blive kontaktet hurtigst muligt. Til det siger borgmester Holger Schou Rasmussen:

- Nu og her er vi nødt til at prioritere de vigtigste opgaver først. Sygepleje og personlig hjælp har førsteprioritet, og derfor vil der være borgere, som oplever, at den praktiske hjælp bliver forsinket. Det gælder både de borgere, der i dag har Pleje Plus og de borgere, der har Lolland Kommune som leverandør. For nu at sige det lige ud, så vil der i de kommende uger være borgere, der oplever, at rengøringen ikke kommer til tiden. Der vil også være borgere, der oplever, at medarbejderne kommer lidt for sent og ser lidt travle ud. Det beklager vi selvfølgelig, men jeg vil gerne appellere til alle om at vise forståelse og bakke op om, at vi i første omgang er nødt til at tage hånd om de svageste borgere og deres behov.

- Jeg må ærligt indrømme, at jeg er skuffet over Pleje Plus’ håndtering af samarbejdet den sidste uges tid. Efter byrådsmødet i torsdags gav Lena Løve Jensen udtryk for, at hun ville gøre alt for at sikre, at borgerne ikke blev berørt af opsigelsen af kontrakten. Det har også været vores tilgang, forklarer Holger Schou Rasmussen. - Nu kan vi så se, at konkursen har været planlagt, og vi kan se, at Pleje Plus allerede har etableret et nyt selskab og kontaktet andre kommuner for at flytte opgaver derover, mens vi – der har en langt større akut opgave at løfte – ikke har hørt et ord.

Som Magasinet Pleje tidligere har beskrevet fik Pleje Plus 30. maj i år den tredje advarsel efter en nattevagt var blevet væk to dage i træk, og et nødopkald ikke var besvaret.

Det medvirkede til, at byrådet den 22. juni valgte at opsige kontrakten med det private plejefirma.

Til TV Øst siger direktør Lene Løve, at Pleje Plus vil forsøge at overføre virksomhedens aktivitet i andre kommuner til et nyt firma.

- Vi har besluttet os for at lukke butikken fra og med fredag. Det indebærer, at vi ikke kommer i Lolland Kommune mere, siger Lene Løve til TV Øst.

I følge Ritzau forklarer Lene Løve, at konkursbegæringen sker efter en tvist med Lolland Kommune, som hun hævder skylder virksomheden penge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093