23948sdkhjf

Attendo står klar med sit første danske friplejehjem i 2019

Friplejehjemmet skal ligge i Frederikssund.

I juni stak Attendo den første spade i jorden til et nyt plejehjem i Frederikssund.

Plejehjemmet bliver et friplejehjem med 72 boliger og det første i Attendos danske regi. Attendo driver adskillige plejehjem i Sverige.

Mens social- og sundhedspersonalet ansættes hos Attendo, bliver plejehjemmets sygeplejersker ansat i Frederikssund Kommune.

- Vi har valgt den løsning fordi mængden af sygeplejersker på det nye plejehjem ikke er så stor. Det vil give sygeplejerskerne meget mere faglig sparring at være ansat i kommunen, hvor de kan netværke med kommunens øvrige sygepleje, siger regionschef hos Attendo, Dorte Dahl.

Et friplejehjem er ikke formelt knyttet til den lokale kommune gennem en driftsoverenskomst.

Et friplejehjem har større råderum for selv at bestemme.

Ansvaret for visitation til friplejeboliger ligger hos kommunen, men ældre kan også skrives op på venteliste direkte hos friplejehjemmet.

Aftalen med Frederikssund Kommune betyder også, at friplejehjemmet kan trække på det kommunale sygeplejeteam i nattetimerne.

Friplejehjemmet, der endnu ikke har fået et officielt navn, forventes at stå færdigt primo 2019. Plejehjemmet skal ligge centralt ved Sillebroen i Frederikssund, tæt på indkøb og stationen.

Attendo har i henhold til den nye lovgivning om friplejeboliger haft dialog med Frederikssund Kommune vedrørende samarbejdsaftale, anvisningsmuligheder, fastsættelse af takst og boligtyper.
Friplejehjemmet opføres efter den nye friplejelov. Opførelsen af hjemmet finansieres og varetages af private investorer, hvorefter Attendo lejer sig ind i bygningen.

Attendo og Scandinavian Property Development (SPD) opfører de 72 friplejeboliger uden statslig støtte. Det betyder, at Attendo ikke skal opkræve beboerindskud ved indflytningen.

En borger fra Frederikssund Kommune, der flytter i Attendos nye friplejehjem, vil som udgangspunkt koste det samme, som hvis borgeren var flyttet i en kommunal plejebolig.

Denne artikel er oprindeligt bragt i den trykte udgave af Magasinet Pleje 23. juni 2017. Bliv abonnent - vi har et godt sommer-tilbud til dig lige her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066