23948sdkhjf

"Vi kan godt være venner, selvom de drikker kaffe"

Den ene drikker saft og er fem år, den anden drikker kaffe og har rundet de 80 ... Alligevel hygger Jonas og Elly sig gevaldigt sammen, når de spiller gå-banko på ældrecentret Møllevang. Børnehave besøger de ældre en gang om måneden.

- Vi kan godt være venner, selvom de drikker kaffe, og vi drikker saft. Og det er sejt, når de kører os rundt!

Sådan siger siger Jonas på fem år. Han går til daglig i børnehave i Børnehaven Jennumparken, Randers, men en gang om måneden besøger børnene de ældre beboere i 'Humørklubben' på ældrecenteret Møllevang.

Her får Jonas en tur på 80-årige Ellys rollator, når de sammen spiller Gå-banko. En aktivitet, hvor både børn, voksne og ældre får en banko-plade, og skal følge numrene, der er sat op udenfor på en lille rute omkring ældrecenteret.

- Det er dejligt, at de er her. Jeg kan godt lide børn, og det giver mere humør, siger Elly Adolfsen, der kommer i Humørklubben en gang om ugen.

- Vi laver aktiviteter som gå-banko, hvor de ældre slet ikke opdager, at de træner fysikken ved at gå på forskellige underlag - og det giver ekstra energi og glæde, at børnene er med. De glæder sig til børnene kommer, og de taler med glæde om oplevelserne bagefter, fortæller aktivitetsmedarbejder Karin Anette Madsen.

Humørklubben tager desuden ofte på ture med centerets minibus Møllebussen til forskellige steder, hvor de kan gå ture og nyde formiddagskaffen i naturområder som Bramslev Bakker, Nordre Fælled og Doktorparken.

 Fastelavn, karse og en blomst til mor

- Vi har holdt fastelavn sammen, og så var de på besøg hos os i foråret, hvor vi såede karse og lavede påskepynt. Børnene nyder at være sammen med de ældre, og det giver anledning til en masse spørgsmål som; hvorfor går de med sådan én (rollator) og hvorfor har de sådan noget hud, fortæller Natalie Strømberg, pædagogisk assistent i Børnehaven Jennumparken.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11