23948sdkhjf

Robotten fjerner farlige bakterier i krogene

Desinfektionsrobot forebygger smitterisiko på sundhedsområdet i Albertslund Kommune.

Albertslund Kommune har sat endnu mere fokus på hygiejneområdet og har derfor investeret i en række desinfektionsrobotter, der skal servicere plejeboliger, rehabilitering- og hjælpemiddelcenter for at sikre et højt hygiejneniveau.

- Det giver os ro i sindet, at vi ved, at hygiejnen nu er 100 procent i orden med vores nye desinfektionsrobot. Hidtil har vi vasket udstyret godt af, men det var ikke en optimal sikring, siger Henrik Sørensen, driftsleder på Albertslund Kommunes hjælpemiddelcenter, som formidler alt fra senge, kørestole, rollatorer og krykker til borgerne.

Desinfektionsrobotten desinficerer hjælpemiddeludstyret i et desinfektionsrum ved at spraye brintoveriltevæske ud som "tør tåge", der dræber smitsomme mikroorganismer på alle overflader.

Desinfektionsrobotten sørger for effektiv luftbåren desinfektion. Den forprogrammeres og fyldes med en brintoveriltebaseret formulering, der er tilsat en lille smule pereddikesyre. Pereddikesyren sikrer en kraftigere oxidering og dermed en bedre effekt, øger sikkerheden ved brug og fungerer tilmed som lugtfjerner – en lille bonus. Væsken sprayes ud som "tør tåge", der dækker alle flader i rummet og trænger ind i de mindste sprækker i gulve, hjørner og kroge. Derefter skal rummet udluftes. Robotten dræber patogene mikroorganismer som MRSA, VRE, Clostridium Difficile, Norovirus, mv.

Desinfektionsmaskiner kan naturligvis ikke erstatte overholdelse af "Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer."

Effektiv måde at minimere smitterisici
Kommunerne skal i dag varetage opgaver, der tidligere har været taget hånd om på sygehusene, og det stiller store krav til hygiejnen på plejeområdet, så patienter, borgere og personale undgår at blive udsat for smitsomme sygdomme.

- Vi ønsker at minimere smitterisici og spredning af bakterier i vores plejecentre, rehabiliteringsboliger og hjælpemiddelcenter. Vi har derfor undersøgt mulighederne på markedet og valgte CPH Clean Airs desinfektionsrobot ud fra kvalitet og pris – og fordi den er effektiv og funktionel, fortæller Anders Bych, chefkonsulent inden for sundhed, pleje og omsorg i Albertslund Kommune.

- Vi vil være front i forhold til velfærdsteknologiske løsninger, og vores nye desinfektionsmaskiner er en del af en samlet løsning, som sikrer, at vi har fælles hygiejneprocedurer i kommunen. Det gør det både mere sikkert og effektivt for borgerne og for personalet, siger Anders Bych.

Med til at vække interessen for velfærdsteknologi

Albertslund Kommune satser målrettet på velfærdsteknologi for at forbedre servicen til borgerne. Gennem Smart City-teknologier skaber kommunen løsninger, der nedbringer ressourceforbruget og gør at arbejdsopgaverne kan løses effektivt.

- Desinfektionsrobotten er med til at styrke interessen for velfærdsteknologi hos medarbejderne på sundhedsområdet. Deres teknologiske kompetencer øges, og de bliver nysgerrige på at finde flere løsninger, som kan være med til at forbedre hverdagen og livskvaliteten for både borgere og medarbejdere,” fortæller Kristina Aggergaard, projektleder inden for det velfærdsteknologiske område i Albertslund Kommune.

Man behøver ikke være forskrækket over betjening af en robot, forklarer direktør fo CPH Clean Air, Eric Ahrenkiel.

 - En desinfektionsrobot er meget nem at bruge, og når ud i kroge, hvor menneskehænder har svært ved at komme til. Teknologien er et effektivt og omkostningsvenligt alternativ til traditionel, manuel desinfektion. Metoden er miljøvenlig og dræber alle fire sygdomsfremkaldende mikroorganismetyper: bakterier, svampe, sporer og virus. Og så bliver personalet mindre udsat for klorbaserede desinfektionsmidler i hverdagen, siger Eric Ahrenkiel.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11