23948sdkhjf

Nu starter byggeriet af Huset William

Huset William i Valby skal rumme 56 almene boliger til ældre og bl.a. et haveanlæg, som hele lokalsamfundet kan få glæde af.

Boligselskabet fsb og Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen har netop taget det første spadestik til 56 nye almene boliger for ældre.  

Plejehjemmet, der har fået navnet Huset William, erstatter et nu nedlagt plejehjem og skal ligge på Vigerslev Allé 169 i Valby.

Arkitekt er på Huset William Kullegaard Arkitekter og totalentreprenør er STB Byg A/S. Bygherre er fsb, og lejer er Sundheds- og omsorgsforvaltningen Københavns Kommune.

fsb skal opføre et tidssvarende plejehjem, der skal danne rammen om moderne boliger, og som også kan give området et løft med et smukt haveanlæg. I haveanlægget anlægges stier og en legeplads, som alle i lokalområdet kan bruge.

Også velgennemtænkte arbejdspladser for plejepersonalet er i fokus.

Plejehjemmet indrettes med fire grupper med lyse fælles opholdsarealer, og boligdelen opføres i fire etager.

Boligerne bliver med to rum på ca. 68 m2 og har adgang til enten privat have, altan eller fælles gårdhave.

Plejehjemmets fælles serviceareal med bl.a. køkken, vaskeri og kontorer placeres i en et-etages bygning, der omkranser et fælles gårdrum. Der kommer også fælles tagterrasse på taget af servicebygningen.

Beboerne kan efter planen flytte ind i starten af 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156